Чи потрібна Херсонщині така децентралізація?

Про це говорили на робочій нараді з головами районних рад Херсонської області, яку провів сьогодні голова облради Владислав Мангер

Питань для обговорення знайшлось чимало. Але, одне з найболючіших – децентралізація, яку зовсім не підтримують голови районних рад, однак досить швидко добровільне об'єднання переросло в примусове.

Як відзначила голова Каховської районної ради Тетяна Тертична, децентралізація – розколює район і людей. До того ж, оформлення документів проходить з «грубими» помилками та навіть підтасуванням «зверху».

Повністю погодився з колегою голова Нововоронцовської районної ради Михайло Бідний та відзначив, що його район категорично проти децентралізації та не проводить ніякої роботи по оформленню відповідних документів щодо об'єднання громад.

Аби досягти порозуміння щодо шляхів врегулювання цього проблемного питання, Владислав Мангер запропонував запросити на наступне засідання фахівця з питань децентралізації Віктора Лісного.

В той же час, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер наголосив: «Якщо ви вбачаєте, що об'єднання громад нам не потрібне і ми прекрасно розбудуємо свій край з теперішнім адміністративно-територіальний устроєм, то треба не мовчати, а говорити про це.

- Сьогодні не має бути пасивних керівників! Кожен має вести активну позицію, відстоювати свої права та права свого району! - впевнений Владислав Мангер.

Разом з тим, очільник облради запропонував проводити координаційну раду голів районних рад щомісяця: «Спільні наради згуртують не лише депутатів, але і всі райони. І це стане початком плідної і продуктивної міжрайонної співпраці», – відзначив Владислав Мангер
Колегіально було вирішено вдруге зустрітися по закінченні сесії Херсонської обласної ради, яка відбудеться 3 березня.

Також сьогодні в ході робочої наради таємним голосуванням обрали представника від Херсонщини, який візьме участь у з'їзді Української асоціації місцевого самоврядування.

З мінімальним відривом переміг голова Новотроїцької районної ради Юрій Коцегубов. Саме він вже завтра в Києві представить інтереси Херсонської області. Участь у з'їзді візьме і голова обласної ради Владислав Мангер.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон