Пам'ятний день для херсонців

Сьогодні, 15 лютого виповнюється 28 років з того дня, як в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу,участь у якій взяли понад 160 тисяч військовослужбовців з України.

У цей день ми схиляємо голову перед всіма - живими і полеглими, перед ветеранами та тими, хто захищав і захищає найвищі ідеали добра у різних країнах світу. Чимало ветеранів-інтернаціоналістів і сьогодні знаходяться на бойовому посту Збройних сил України, захищаючи кордони нашої країни в зоні АТО.

Так, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ї річниці виведення військ з Афганістану КЗ «Херсонський обласний госпіталь інвалідів і ветеранів війни» відвідали перший заступник голови облдержадміністрації Валентина Січова, заступник директора Департаменту охорони здоров'я ОДА Ліна Бондарева, керівники обласних організацій воїнів-інтернаціоналістів, учнівська молодь.

Начальник госпіталю Валерій Тимошенко повідомив, що щорічно у медичному закладі проходить лікування понад 700 воїнів-інтернаціоналістів, які лікуються, обстежуються, харчуються абсолютно безкоштовно.

Щирими привітаннями Валентина Січова висловила найглибшу вдячність і подяку всім тим, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконував свій військовий і громадський обов'язок далеко від Батьківщини.

«У цей пам'ятний день ми віддаємо дань шани всім нашим воїнам, які непохитно несли нелегку службу, виконували свій інтернаціональний обов'язок, проявляли мужність, героїзм і відвагу в захисті державних інтересів нашої країни.

Ми завжди пам'ятатимемо про відважних героїв, що залишилися вірними військовому обов'язку і присязі», - наголосила вона та побажала воїнам-інтернаціоналістам, ветеранам всіх воєн і озброєних конфліктів, їх рідним і близьким щастя, успіху, благополуччя, міцного здоров'я, довгих років життя, мирної, творчої праці на благо всієї України.

Також у холі медичного закладу привітали воїнів-інтернаціоналістів концертною програмою учні Херсонської загальноосвітньої школи I-II ступенів № 16.

За матеріалами Херсонської ОДА

P.S. Сьогодні, 15 лютого у парку Слави в Херсоні відбувся мітинг та покладання квітів до меморіального комплексу воїнам інтернаціоналістам з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон