Андрій Гордєєв: Біда на Сході згуртувала херсонців

Так голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв прокоментував реакцію жителів Херсонщини на трагічні події навколо Авдіївки:

- Наші люди щиро відгукнулися на біду людей в Авдіївці та виявили бажання допомогти. За дорученням Президента України ми організували штаб, допомогли акумулювати гуманітарну допомогу і забезпечили доставку до тих, хто її потребує.

В даному випадку ми підключали і адміністративні наші ресурси, зокрема, Департамент оборонної роботи, який через координацію з Службою надзвичайних ситуацій, та іншими Департаментами ОДА і структурними підрозділами - всі формували гуманітарні грузи.

І ось завдяки спільній роботі ми за кілька днів змогли зібрати та відправити в Донецьку область більше 40 тонн гуманітарки. Зокрема: продукти харчування і бутильовану воду, машину теплого одягу, 100 ящиків медикаментів, перев'язочних матеріалів та засобів особистої гігієни.

Допомагали як прості люди, які приносили продукти, одяг, ліки, так і підприємства нашої Херсонської області. Зібрали 5 тонн пального - цілий бензовоз, який ми також відправили в Авдіївку. А, наприклад, Механічний завод надав котел опалення, котрий на 200 кіловат, а це дозволяє опалювати дитячий садочок.

Справа в тому, що люди у нас такі - коли є біда, то всі гуртуються і ми в цьому ще раз переконалися. Це було і тоді коли створювали зону оборони на межі з окупованим Кримом у 2014 році, це і зараз показала Авдіївка: наші люди не дивлячись на політичні погляди, не дивлячись на якість там настрої - об'єднуються, згуртовуються і збирають допомогу тим, хто постраждав.

Ми застосували такий принцип, що волонтерську допомогу мають передавати саме волонтери, відомі люди які користуються повагою і авторитетом серед громадян Херсонщини і саме тому ми залучили до цих дій капелана протоієрея Сергія Чудиновича, депутата Херсонської обласної ради Миколу Ставицького, АТОшника, який пройшов оці всі котли і аеропорт Ігоря Шведа зі своїми друзями. Безпосередньо вони і передавали допомогу з Херсонщини.

Привезли допомогу не тільки в Авдіівку, але й нашим військовим, що знаходиться прямо на межі зіткнення - безпосередньо там, де відбуваються бойові дії, бо наші воїни так само потребують волонтерської допомоги і туди також направляли відповідно ресурс. В цілому ми відпрацювали цей виклик оперативно і злагоджено.

Ми вдячні кожному херсонцю, кожному українцю, який не дивлячись на політичні погляди чи настрої, відчуває що є біда, і готовий допомагати, згуртуватися заради перемоги, - відзначив Андрій ГОРДЄЄВ.

P.S. А якщо хтось хоче ще допомогти, то необхідно звертатися в Центр для учасників АТО, який створений за підтримки Херсонської обласної державної адміністрації. Він у нас є уособленням нашої волонтерської допомоги.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон