Олександр Співаковський про впровадження реформ освітньої галузі

Сьогодні виконуючий обов'язки голови парламентського Комітету з питань науки і освіти,народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський взяв участь у засіданні круглого столу з обговорення проекту Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду України до 2020 року за темою "Освіта і наука".


«На початку свого виступу я повідомив шановніх присутніх про цілковиту підтримку Комітетом Верховної Ради України з питань науки і освіти проведеної Кабінетом Міністрів України титанічної роботи по підготовці Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року.

Зважаючи, що завдання щодо формування та реалізації державної політики у сферах освіти і науки відносяться до компетенції Міністерства освіти і науки України, Комітет, по мірі своїх можливостей, лише надає необхідну допомогу та сприяння у безпосередньому впровадженні потрібних реформ освітньої галузі», – повідомив Олександр Співаковськой на своїй сторінці у Facebook.

Народний депутат зауважив, що у запропонованому до обговорення проекті Плану не враховано низки аспектів, які мають суттєвий вплив на розвиток освітньої та наукової галузей.

«Передусім я звернув увагу присутніх на необхідності удосконалення організаційної складової реалізації Концепції "Нова українська школа". За існуючих умов виникає ситуація, коли нова інфраструктура для виконання заходів Концепції ще не створена, а стара буде неспроможна її реалізувати.

При цьому потрібно зважити на корупціогенні фактори, які можуть виникнути в результаті проведення такої реформи, оскільки не будуть виключені спроби батьків будь-якими способами влаштувати на навчання своїх дітей до шкіл, що надаватимуть більш ґрунтовну та всебічну освіту», – серед іншого зазначив Олександр Співаковський.

Підсумовуючи свій виступ, народний депутат заявив, що Комітет з питань науки і освіти готовий всіляко допомагати і співпрацювати з Урядом та профільним міністерством у всіх питаннях, що так чи інакше зачіпають освіту і науку.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон