Губернатор працює в районах Херсонщини

Вчора, 14 грудня, голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв провів виїзний прийом громадян у у селах Мирне і Каїрка Каланчацького району, а також у селі Іванівка Чаплинського району.

Окрім поточних проблем жителів дуже цікавить доля їхніх майбутніх об'єднаних громад, які зараз активно створюються.

«Надзвичайно приємно, що попри негаразди, люди вже сьогодні планують ті проекти, які реалізовуватимуть у своїх громадах наступного року: ремонти доріг, шкіл і садочків, освітлення вулиць або монтаж водопостачання», – відзначив Андрій Гордєєв.

Він також зауважив, що під час обговорення планів громад до обговорення приєдналися всі присутні, висловлювали власні пропозиції, навіть сперечалися і це добре, адже це доводить наявність різних думок і кожен член громади готовий відстоювати свою.

«Пояснюючи про нові повноваження, перспективи й нове бюджетне забезпечення громади, багато хто з присутніх висловив бажання стати її депутатом не заради особистої вигоди, а для того, щоб допомогти у розвитку місцевої інфраструктури на користь її мешканців», – додав очільник області.

Спілкуючись із людьми, голова також пояснив, що саме для цього центральна виконавча влада сьогодні передає свої повноваження на місця: «Не може чиновник у Києві або Херсоні знати, чого потребує та чи інша громада. Люди самі мають вирішувати, як житиме їхнє село, селище або місто.

І держава для цього надає владні повноваження і фінансове забезпечення на місця, щоб громади могли успішно розвиватися. Саме це є метою реформи децентралізації, яку обов'язково буде досягнуто», - впевнений Андрій Гордєєв.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон