У міському центрі зайнятості провели семінар

З метою надання роз'яснень та підвищення обізнаності безробітних осіб міста з питань пенсійного законодавства спеціалістом відділу з питань призначення та перерахунку пенсій управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні Світланою Буровою 14 грудня 2016 року був проведений черговий семінар на базі Херсонського міського центру зайнятості.

Фахівець управління Фонду детально роз'яснила присутнім про порядок встановлення мінімальних пенсій за віком. Зазначила, що мінімальний розмір пенсії за віком та доплата за понаднормовий стаж визначаються з урахуванням прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, що втратили працездатність, який з 01 грудня 2016 року підвищився та становить 1247,00 гривень.

Світлана Бурова наголосила на тому, що мінімальна пенсія встановлюється лише за наявності повного страхового стажу. Якщо страховий стаж меншої тривалості - пенсія за віком встановлюється в розмірі, пропорційному наявному страховому стажу, виходячи з мінімального розміру пенсії за віком, але не менше 949,00 гривень.

Незважаючи на те, що зустріч була побудована у формі діалогу, деякі громадяни виявили бажання отримати індивідуальні консультації, які були надані в повному обсязі фахівцем управління.

Наприкінці зустрічі спеціаліст управління нагадала про можливість за рік до досягнення пенсійного віку звертатися до сектору по роботі з майбутніми пенсіонерами управління. У разі виникнення додаткових питань телефонувати за номером "гарячої" лінії управління (42-95-71), або користуватися Skype-зв'язком (kherson_pfu).

Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон