Дружба херсонських краєзнавців

Якщо ви небайдужі до історії рідного краю й маєте нерозгадані для себе загадки, то обов'язково прийдете до краєзнавчого відділу Херсонської обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара.

Тут ви знайдете те, що не вдасться добути в інтернетівських інформаційних джерелах книжкові раритети, старі газетні підшивки, альбоми, календарі, все те, що передає дух, «пульси» збіглих епох.

Відвідувачі відділу працюють над книгами, дисертаціями, газетними кореспонденціями, тут відбуваються захоплюючі зустрічі з цікавими людьми. Його гостинні, знаючі, залюблені у свою справу працівники (на фото – цей дружний колектив)системно популяризують історичну та культурну спадщину рідного краю, створять для вас комфортний творчий режим.

У різні роки чув чимало схвальних відгуків про творчо-захоплюючу атмосферу у відділі краєзнавства від старших колег.

Знаю, що наш колишній автор по газеті «Наддніпрянська правда» палкий дослідник минувшини Євген Вікентійович Горностаєв провів у краєзнавчому відділі безкінечну кількість пошукових «занурень», що дозволило ентузіастові написати багато кореспонденцій для місцевої преси,серію цінних робіт з рідкісними фотографіями про вулиці, старі райони, храми Херсона (чимало своїх рукописних матеріалів ветеран подарував бібліотеці на згадку про співпрацю).

Плідним було співробітництво бібліотекарівіз такими самовідданими бібліофілами-краєзнавцями як Михайло Андрійович Ємельянов, Михайло МелконовичАвдальян, Володимир Андрійович Бистров та ін. Здійснено чимало спільних заходів, зустрічей, дарунки друзів-читачів органічно влилися до фондів відділу.

Давня дружба (з 1949 року) єднає бібліотекарів-краєзнавців різних поколінь і з відомим херсонським архівістом Зорею Соломонівною Орловою. У різі роки ними здійснено багато спільної творчої роботи. Вже не один рік бібліотекарі створюють для колеги-краєзнавця та колишньої читачки ефект дистанційного бібліотечного «відвідування», забезпечуючи книжковими та журнальними новинками.

Незмінний зв'язковий на лінії «бібліотека – Зоря Соломонівна» – херсонський краєзнавець Віктор Хмель.

Працюючи нещодавно у краєзнавчому відділі, я став свідком чергової передачі головним бібліографом відділу Ганною Павлівною Мокрицькою книг панові Віктору для Зорі Соломонівни, що й зафіксував на фото...

Олександр ГОЛОБОРОДЬКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон