Херсонці, готуйтесь до холодів

Синоптики «порадували» мешканців Херсона: у найближчі дні слід очікувати холодної погоди...

І хоча зима, це в першу чергу сніг та холодна температура, але для більшості мешканців обласного центру така новина цієї зими зовсім не в радість. Адже питання обігріву приміщень зараз вийшло на перше місце.

І, зрозуміло, що більшість із нас хоч і розуміють, що зими без морозу та снігу не буває, але економічна складова не радує, особливо тих, хто опалює будинки власними силами.

Для когось це «зайві» витрати твердого пального: дров, вугілля, а для когось природного або скрапленого газу. При сьогоднішніх цінах на всі види пального, кожен градус морозу на вулиці це «додаткові» сотні, а то й тисячі гривень з домашнього бюджету.

Не дуже пощастило й тим, кого опалюють «централізовано». На те, що у квартирах буде утримуватися більш-менш стабільна температура чекати годі – підприємства виробники тепла, не обіцяють, що теплоносій буде насправді гарячим.

І якщо сильного снігу синоптики не обіцяють, до кінця цього тижня лише у ніч проти четверга випаде його невелика кількість, то от морози будуть суттєві. Синоптики переконують, що цієї ночі по Україні вже до мінус 18, і зберігається сильний вітер від 7 до 12 м/с, часом його пориви сягатимуть 15 – 20 м/с.

Саме через вітер помірні мінусові позначки відчуваються як значні. Так, скажімо в день 13-го грудня, у Херсоні до мінус 3, але за рахунок вітру ми їх відчуваємо як всі мінус 10.

Цієї ночі у Херсоні було помірно прохолодно, тоді як у наступні дні слід очікувати подальшого зниження температури. Починаючи з 14-го грудня вдень буде до 8 градусів морозу, тоді як вночі термометри будуть показувати до 13 – 15 нижче нуля.

Така погода зберігатиметься у продовж всього цього тижня. При цьому в основному буде хмарно, лише у п'ятницю та неділю вдень місцями буде прояснення, а у неділю навіть сонячно.

Починаючи із суботи щонайменше три наступних доби місцями йтиме помірний сніг. Весь тиждень з 19 по 24 грудня в місті прохолодно. Вночі від 4 до 14 градусів морозу. Вдень від мінус 6 до плюс 1 градусу (у вівторок).

З 26 грудня і до самого Нового року синоптики прогнозують ясну, сонячну погоду. Темпера повітря вдень від 1 тепла до 6 градусів морозу. Вночі помірно прохолодно, від 2 до 9 морозу.

В ніч проти Нового року обіцяють до 10 морозу, тоді як 1 січня, вдень, повітря буде теплим, на вулиці до 3 градусів із позначкою плюс.

Весь перший тиждень Нового, 2017 року, синоптики очікують у Херсоні вдень від 2 до 9 градусів морозу, вночі від 4 до 16 нижче нульової відмітки. Потім слід очікувати підвищення температури вночі до 2 тепла, вдень повітря буде прогріватися до 6 вище нуля. Іноді йтиме сніг.

Тепла вам у ваших оселях, і щасливого Нового року!

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон