Як Генічеськ забезпечити газом

Про це минулого понеділка, 5 грудня говорили у Києві на засіданні робочої групи під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Володимира Кістіона.

Засідання відбулось відповідно до доручення Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана наданого після робочого візиту на Херсонщину. Від Херсонської області участь в засіданні взяв в.о. заступника голови облдержадміністрації Олександр Адамчик.

Під час засідання було обговорено питання газопостачання м. Генічеська. Свою думку висловили представники Укртрансгазу, які представили варіанти будівництва двох газопроводів : Верхній Рогачик – Генічеськ, магістральний газопровід високого тиску вартістю близько 1 млрд. грн та пластиковий газопровід низького тиску Асканія-Нова – Новоолексіївка- Генічеськ, вартістю 200-300 млн. грн.

Як зазначив Олександр Адамчик, розробкою проектно-кошторисної документації варіанту будівництва газопровода Асканія-Нова – Новоолексіївка – Генічеськ будуть займатись представники ПАТ «Херсонгаз» та Управління капітального будівництва облдержадміністрації. Вартість виготовлення складає близько 2 млн. грн , які потрібно віднайти в обласному бюджеті.

Віце прем'єр-міністр України Володимир Кістіон відзначив роботу облдержадміністрації та її голови Андрія Гордєєва, який відповідально поставився до вирішення питання. В порівняні з минулим роком були завчасно вжиті необхідні заходи: встановлено в закладах соціальної сфери твердопаливні котли, запроваджено програму «теплих кредитів» та розроблено графік відключення серед населення.

Також, як депутат Херсонської обласної ради Олександр Адамчик висловив готовність звернутись до депутатів під час наступної сесії щодо виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації газопроводу.

Відділ оперативної інформації Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон