У Каховці відбулась знакова подія

У Каховській школі мистецтв розпочала роботу виставка сучасного українського мистецтва «Чорний квадрат Малевича. Україна. Світ», рівної якій ще не бачила Херсонщина.

В Каховську школу мистецтв з Трускавецького музею народного художника України Михайла Біласа приїхало близько 60 робіт відомих українських художників.

Багатогранність представлених картин, виконаних у різних мистецьких напрямках (реалізм, імпресіонізм, постімпресіонізм та наївне мистецтво) вражають уяву своєю змістовністю та витонченістю.

На відкриття виставки прибули директор Трускавецького музею Олена Білас-Березова (на фото), Левко Микитич, Олександр Ніколаєвський, художники, чиї картини представлені на виставці.

Виставку відвідали голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв, депутат Верховної ради України Сергій Хлань, начальник обласного управління культури Світлана Думинська, та ще багато почесних гостей.

Ініціатор та організатор виставки депутат Херсонської обласної ради Віктор Помазнюк, відомий в Каховці своєю волонтерською діяльністю, наголосив на тому, що, перш за все, хотів, аби культурну спадщину, яку цінує весь світ, побачили і жителі сонячної Таврії.

Україна дала світу найбільше митців, відомих далеко поза її межами, але мало знаних в самій державі. Щоб долучити до світу справжнього мистецтва та культури молодь, відірвати їх від телевізорів, комп'ютерів та соціальних мереж, показати наскільки багатогранна та талановита наша країна і була задумана ця незвичайна і безпрецедентна акція.

"Каховська зоря"

P.S. Виставка «Чорний квадрат Малевича. Україна. Світ» працюватиме у Каховці до 23 грудня щоденно з 11.00 до 17.00 Перше відвідування - 5 гривень, всі послідуючі - 1 гривня. Екскурсії для школярів та людей пенсійного віку безкоштовні. Телефон для довідок: 0503960452.

Зібрані кошти будуть передані у благодійний фонд Каховської школи мистецтв на підтримку обдарованих дітей з малозабезпечених сімей.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон