Голова Херсонської облради пропонує вивчати карту

Всім незадоволеним мораторієм на вирубку лісів на Херсонщині, голова облради Владислав Мангер пропонує уважніше вдивляться в онлайн карту регіону

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер вважає, що найпоказовішим свідченням знищення херсонських лісів є відображення стану нашої області на ресурсі Google Earth Engine.*

«Нехай всі, хто незадоволений прийняттям мораторію на вирубку лісів, відкриють карту і подивляться, що сталося з нашою областю за останні кілька років. Візьміть і порівняйте: якими херсонські лісі були ще 5 років тому, і в якому стані вони тепер. Дуже показово!

Якщо ми не зупинимо знищення зелених насаджень, ще через 5 років у Херсонській області нічого не залишиться, буде пустеля», – підкреслив голова обласної ради В.Мангер у ході апаратної наради сьогодні, 5 грудня.

Також Владислав Мангер подякував юридичній службі обласної ради за вправну роботу, завдяки якій обласна рада вже двічі виграла судові справи з боку лісових господарств щодо припинення дії мораторію на вирубку лісів.

Нагадаємо, рішення ІХ сесії Херсонської обласної ради VІІ скликання від 18.11.2016 № 264 «Про встановлення мораторію на вирубку лісів та лісосмуг у Херсонській області» діятиме до 30 квітня 2017 року.

*Google Earth Engine – платформа для моніторингу стану Землі та супутникового картографування поверхні планети.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон