З Херсонщини віщатиме Україна

Для трансляції українського сигналу мовлення на територію Криму та підсилення сигналу у південних районах Херсонської області,у селі Чонгар Генічеського району розпочалось будівництво телерадіокоммунікаціонної вежі.

Сьогодні, 2 грудня, у с. Чонгар відбулось закладання першого блоку під будівництво 150-ти метрової телерадіокомунікаційної вежі, з якої буде подаватися сигнал на тимчасово окуповану територію Криму та підсилить сигнал у південних районах області.

У заході взяли участь поважні гості: член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, заступник Міністра інформаційної політики України Артем Біденко, заступник Міністра у справах окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука та голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Як зазначив голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, це тільки початок на шляху до відновлення українського телерадіомовлення на Херсонщині та Криму: «Саме зараз ми тісно працюємо з інвестором, щоб закінчити будівництво вежі до завершення конкурсу на отримання частот, оголошеного Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, щоб сигнал українського мовника почули мешканці південних районів області та на тимчасово окупованій території Криму».


За матеріалами Херсонської ОДА

Фото Таврія 24

P.S. Будівництво вежі відбувається у рамках виконання Стратегії розвитку телерадіомовлення в Херсонській області та організації мовлення на територію Криму на 2016 – 2017 роки, з метою захисту інформаційного простору держави на тимчасово окупованій території АР Крим.

Стратегія була розроблена обласною державною адміністрацією спільно з Національною радою України з питань телебачення та радіомовлення, Міністерством інформаційної політики України, Державним комітетом з питань телебачення та радіомовлення України.

Проект реалізується за підтримки інвестора Петра Семерея, директора ТОВ «Телемережі України».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон