"Ювілейний": суверенітет світла

Оновлений вигляд та "енергетичну незалежність" отримає найбільший у Херсоні кіноконцертний зал "Ювілейний".

Тут виступають зірки естради і світового рівня, але вигляд у комунального закладу із кожним роком дедалі гірший - на його утриманні хронічно економили. Тепер віддаватимуть борги: управління культури Херсонської ОДА підготувало масштабний проект оновлення комплексу.

Він передбачає не тільки реконструкцію гримерок, глядацького залу, фойє та фасаду, купівлю нового освітлювального та звукового обладнання, а й встановлення на даху сонячної електростанції вартістю 2,6 мільйона гривень.

У бесіді з кореспондентом "Голосу України" очільник управління культури Світлана Думинська наголосила, що енергія, отримана від природного світила, повністю забезпечить усі потреби "Ювілейного", в тому числі й роботу системи клімат-контролю.

А вона, в свою чергу, зробить комфортнішим і кіноконцертний зал: адже нині зал та сцену у ККЗ нагрівають автономними пристроями, що працюють на дизпаливі. Вони дуже витратні, та ще й тепло "випаровується" вже за двадцять хвилин після закінчення концерту або кіносеансу.

Тепер останнє слово за депутатами облради. Вони мають ще проголосувати за виділення коштів з місцевої скарбнички на модернізацію "Ювілейного" впродовж трьох наступних років. Утім, заперечення з їхнього боку навряд чи будуть, оскільки це не просто витрати, а й інвестиції: зокрема, сонячна електростанція на даху кіноконцертного залу окупиться менш як за три роки.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон