Херсонські спортивні традиції

У минулу суботу, 26 листопада в Херсоні завершився відкритий чемпіонат з боксу серед юніорів, присвячений пам'яті майстра спорту СРСР Віталія Цеханевича.

Вшанувати пам'ять відомого наставника і заслуженого спортсмена зібралися понад 60 учасників турніру з Херсона, Олешків, Скадовська, Станіслава, Великих Копанів, Нової Маячки, Новомиколаївки, Таврійська, Асканії-Нової, Нової Каховки, ГолоїПристані, Новотроїцька, Генічеська, Миколаєва та Одеси.

Відкривали фінальні поєдинки у ваговій категорії 44 кг Данил Сирота (м. Олешки, тренер – Скібінський Олександр) та Костянтин Степаненко (смт. Нова Маячка, тренер – Сергій Ступак). Підсумком двобою стала перемога Данила.

У ваговій категорії 54 кг відзначився Олександр Платонов (м. Олешки, тренер – Ігор Платонов), який технічним нокаутом в 2 раунді переміг Дмитра Агафонова (м. Херсон, тренер – Максим Єфіменко). За підсумками чемпіонату Олександр Платонов отримав кубок «За кращу техніку».

Технічини нокаутами в 1 рауді завершились бої Едварда Костиренка (м. Херсон, тренери – Віктор Колесніков, Ігор Прудніков) з Андрієм Пронем (м. Херсон, тренер – Максим Єфіменко) та Клима Грудковського (м. Херсон, тренери – Віктор Колесніков, Ігор Прудніков) з Евгенієм Шевченком (с. Тарасовка).

За підсумками проведених боїв президентом Херсонської Федерації Олександром Трутнєвим кубком «За кращу техніку» був нагороджений Олександр Платонов, громадська діячка Олена Осипенко кубком «Кращий боксер» нагородила Едварда Костиренка, секретар Херсонської Федерації Вадим Яровий вручив кубок "За волю до перемоги" Назару Керуотісу, а Олег Цеханевич вручив кубок «Найкращий суддя» Дмитру Оболенцеву.

«Для мене це пам'ять батька. Розвиток боксу та показати людям, що в нас є імениті боксери – найголовніша задача чемпіонату. В планах плануємо зробити змагання міжнародними», - прокоментував Олег Цеханевич.

«Ми завжди повинні пам'ятати про старші покоління, про людей, які зробили неоціненний внесок у розвиток херсонського спорту. Людина живе стільки, скільки живе про неї пам'ятають. І кращою пам'яттю про Віталія Миколайовича Цеханевича буде турнір з боксу, адже саме цього спорту і було присвячено все його життя.

І коли його син Олег Цеханевіч звернувся до Федерації з ідеєю проведення такого заходу, ми без сумніву підтримали його і виділили кошти на проведення змагань. Більш того, ми вже поставили собі в план проводити такий меморіальний турнір щорічно», - прокоментував президент Херсонської обласної організації Федерації боксу України Олександр Трутнєв.

«Я отримав кубок «За кращу техніку» завдяки своєму батьку Ігорю Платонову. Під час бою я виконував його вказівки і став найтемнішим боксером, - прокоментував боксер у ваговій категорії 54 кг Олександр Платонов.

- Я думаю, що саме на цьому турнірі в пам'ять Віталія Цеханевича був краще підготовлений ніж всі мої суперники і намагався показати класичний бокс, саме те що і цінується в цьому виду спорту.

І все це завдяки моїм тренерам Ігорю Прудникову та Віктору Колеснікову. Також дякую всьому колективу Херсонської Федерації, зокрема її президенту Олександру Трутневу".

«Раніше я дивилась бої Кличка, але дивитися по телевізору і бачити вживу реальних боксерів – різні речі. Під час боїв у мене навіть мурашки по шкірі були... Бокс для мене – це мистецтво, яке закладає сильні якості при формуванні людини.

Було дуже зворушливо під час нагородження спортсменів. Я дякувала боксерам та ветеранам за їх мистецтво, яким вони займаються та бажала розвитку та удачі.

Наша влада повинна звернути увагу на бокс і не просто підтримувати, а вкладати ресурси та розвивати цей вид спорту», - прокоментувала турнір громадська діячка Ольга Осипенко.

Херсонська обласна організація Федерації боксу України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон