Олена Урсуленко: має бути взаємодія між депутатами, чиновниками і громадою

Ефективною стане діяльність місцевої влади за умови, що буде взаємодія між депутатами, чиновниками і громадою, - зазначає секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко

Минув фактично рік роботи депутатського корпусу міськради VІІ скликання. Оновлений на дві третини склад представницького органу влади за короткий термін мав познайомитись з багатьма документами, процедурами, приймати непрості рішення, аби захистити інтереси городян, та ефективно розподіляти бюджет й понадпланові надходження (адже додаткового фінансування потребують практично всі сфери життєдіяльності міста).

На офіційному сайті Херсонської міської ради опублікований «Відкритий бюджет», всі кошториси доступні й зрозумілі.

«Відкритість бюджетного процесу надає можливість громаді контролювати видатки міста. Хочу відзначити роль членів «бюджетної» комісії, які не виносять в сесійний зал проекту рішення із жодного питань, допоки досконально не вивчать, чи раціонально використовуються кошти громади. Хочу подякувати і громадським активістам, яким не байдуже, як витрачаються кошти громади», - зазначила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Депутатський склад оновився, але у кабінетах продовжують працювати ті ж самі чиновники, що і за колишньої влади.

«На жаль, в органах виконавчої влади чимало тих, хто звик працювати на процес, а не на результат. Коли чиновник багато років працює на одному робочому місці, обростаючи особистими цікавинками, тоді й закінчується турбота про городян і рідне місто. І дуже гарно, що громада стає активнішою, примушує органи виконавчої влади відповідати на запитання! Ефективною стане діяльність місцевої влади за умови, що буде взаємодія між депутатами, чиновниками і громадою», - впевнена Олена Борисівна.

Ганна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон