На Херсонщині хабарників відпускають на волю судді

Дивну поблажливість, що межує із безкарністю, виявляє до корупціонерів у мундирах Феміда на Херсонщині.

Мешканців обласного центру, зокрема, шокував вирок суду у справі прокурора Херсонської місцевої прокуратури, якого затримали після одержання неправомірної вигоди за сприяння у закритті кримінального провадження.

Хабар становив 25 тис. дол., а покаранням від суду Голопристанського району став штраф... у 25,5 тис. грн. Арешт квартири прокурора та вилучених у нього дорогих аксесуарів також скасували.

Так само відбувся фінансовими санкціями і головний держінспектор Херсонської митниці, який під час чергування на КПВВ «Чонгар» погодився «не помітити», що громадянин України переносить через адмінкордон із окупованим Кримом 150 тис. незадекларованих рублів. І отримав за послугу сім тисяч рублів. Після затримання на гарячому він також у тюрму не потрапив — суд Генічеського району області присудив йому 25,5 тис. грн. штрафу.

У херсонців такі вироки викладають гнів та недовіру до правосуддя, а недобросовісних посадовців позбавляють страху. І вже маємо результат: оперативники поліції та НАБУ днями затримали ще одного прокурора місцевої прокуратури. Той вимагав та отримав 35 тис. грн. за перекваліфікацію кримінального провадження та подальше його закриття на підставі примирення сторін.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон