Херсонська школа "Динамо": робочий виїзд чи рейдерський наїзд?

Життя "по-новому" на Херсонщині сприймається в суспільстві по різному: одні вважають, що відбуваються демократичні перетворення,інші - що, під красивими гаслами наведення порядку, йде банальний перерозподіл майна і впливу...

Не оминули ці "конфлікти інтересів" і спортивну сферу нашого регіону, яскравим прикладом чого стала скандальна ситуація навколо комплексної дитячо-юнацької спортивної школи (КДЮСШ) «Динамо» у центрі Херсона.

Тут, на початку листопада поточного року, група осіб за участі депутатів Херсонської обласної і міської ради, здійснили спробу заволодіння документами КДЮСШ «Динамо», яку начальник управління з питань фізичної культури та спорту Херсонської ОДА Юрій Семченко назвав нічим іншим, як "рейдерським захопленням спортивного закладу".

Інакше пояснює цей "візит" до спортивної школи депутат Херсонської обласної ради, голова комісії з питань освіти, спорту, культури, духовності та молоді облради Володимир Шадрін, який у соціальних мережах написав: "До мене та до Суха В.В, депутата Херсонської міської ради, як до голів постійних профільних комісій міської та обласної рад звернувся перший заступник ХОО ФСТ «Динамо» Савлов А.В., який 1 листопада 2016 р. приступив до виконання своїх службових обов'язків, з проханням відвідати очолюваний їм заклад робочою групою...

Савлов А.В. зазначив у своєму листі, що він як керівник не має змоги отримати необхідні для ознайомлення зі справами документи тому,що директор КДЮСШ «Динамо» Боголуцька Т.Г. їх не надає, заявляючи,що він «рейдерським» способом захопив владу у ХОО ФСТ «Динамо».

...отримали лист від Савлова А.В., ми вирішили запросити членів вищевказаної робочої групи здійснити виїзне засідання на КДЮСШ «Динамо». А так як мова йде про дитячо-юнацьку спортивну школу ми вирішили запросити Коновалова Є.А. і радника мера з питань спорту, директора ДЮСШ ВВС Клименко І.В.

Дійсно, як і писав в своєму листі Савлов А.В. члени робочої групи стикнулись з агресією та відмовою співпрацювати зі сторони директора КДЮСШ «Динамо» Боголуцької Т.Г. та заступника директора КДЮСШ «Динамо» Кобець С.М. Вони відмовились надавати документи Савлову А. В. в присутності членів комісії та визвали поліцію...

Наразі за дорученням Голови Херсонської обласної ради в КДЮСШ «Динамо» відбувається аудиторська перевірка. Думаю , що з її висновками новий керівник нас ознайомить..."

Але керівники спортивної школи «Динамо» впевнені, що Савлова А.В., який нещодавно розпочав свій трудовий шлях у цій фізкультурно-спортивній організації «Динамо» і ще не зовсім розуміє чим і ким він керує, на що впливає та для кого є роботодавцем, «помічники» депутата Шадріна банально "підставили" і вмовили підписати заднім числом звернення від ХОО ФСТ «Динамо» до депутатів Шадріна В.М. та Суха В.В з проханням перевірити спортивний заклад...

Тому керівники КДЮСШ «Динамо» викликали поліцію, яка і зафіксувала відсутність будь-яких підтверджуючих документів (листів, наказів або рішень ХОО ФСТ «Динамо») щодо повноважень "візитерів". А були, з їх слів, "тільки балачки, хамство і погрози зі сторони рейдерів та демонстрація депутатських посвідчень".

Далі, коли "рейдери" зрозуміли, що їх дії стосовно захвату спортивної школи та офіційної документації закладу стали відомі громадськості та правоохоронним органам і у «тиші» сфальсифікувати документи та керувати не вийде, почали "вигадувати інші легенди".

Так, «помічники» депутата Шадріна, маніпулюючи паном Савловим, почали готувати для новопризначеного першого заступника ХОО ФСТ «Динамо» листи, в яких він погрожує діючому керівництву спортивної школи «Динамо» звільненням їх з посад за відсутність на «робочому місці».

При цьому, сам пан Савлов знає, що "рейдери" захопили приміщення спортивної школи, змінили замки на вхідних дверях, заволоділи документами та обладнанням закладу і тримають там охорону з їх числа..."

На переконання керівництва КДЮСШ «Динамо», "...казуїстика ситуації в тому, що недолугі рейдери поплутали статус Савлова А.В. З одного боку, вони виставляють його керівником ХОО ФСТ «Динамо», яка є засновником КДЮСШ «Динамо» та, відповідно, роботодавцем для її директора. З іншого боку, Савлов підписує лист як виконуючий обов'язки директора КДЮСШ «Динамо», при цьому, погрожує діючому директору Боголуцькій Т.Г."

Офіційна позиція обласної влади, висловлена начальником управління з питань фізичної культури та спорту Херсонської ОДА, однозначна: події навколо комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Динамо» - це рейдерське захопленням спортивного закладу.

На думку окремих депутатів Херсонської обласної та міської рад, відсторонення від роботи керівництва спортивної школи «Динамо» - це результат роботи виїзної депутатської групи.

У цій неоднозначній ситуації, хотілося б ще почути чітку позицію з приводу цього конфлікту правоохоронців. Тим більше, що головою ФСТ «Динамо» України є Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, а головою цієї організації у Херсонській області є начальник обласного УМВС Артур Мєріков...

Сергій БУШКО

На фото Facebook: депутатська робоча група чи рейдерська бригада?

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон