Андрій Дмитрієв: Херсонці мають дати цьому оцінку

Сьогодні на черговому засіданні бюджетної комісії отримав резолюцію юридичного відділу міськвиконкому стосовно проекту рішення«Про затвердження Положення про громадський бюджет (Бюджет участі) м. Херсона» та ще й з таким змістом:

Як одному з ініціаторів проекту мені не зрозуміло - чому це рішення блокується. Я ще можу зрозуміти зауваження до самого змісту проекту, але коли мені пишуть, що "чинним законодавством не передбачений такий вид бюджету, як громадський бюджет або бюджет участі", якій працює у багатьох містах України, це мені вже незрозуміло!

Про які громадські ініціативи може йти мова, якщо свідомо завертається прогресивний проект бюджету участі, бюджету, видатки якого будуть визначати безпосередньо херсонці за конкурсною процедурою?

Це вже не перший проект, суб'єктом подання якого виступає «Об'єднання «Самопоміч», який міська влада намагається не допустити на розгляд сесії.

Вважаю, херсонці мають дати оцінку намаганням перешкодити демократичним змінам, які «Самопоміч» послідовно впроваджує в нашому місті.

Хочу наголосити, що я, як керівник фракції «Об'єднання «Самопоміч» в міській раді буду наполягати на внесенні цього проекту до порядку денного сесії та його прийняття до бюджету на 2017 рік, а також і надалі впроваджуватиму принципи прозорості та відкритості в роботу органів місцевого самоврядування.

Андрій Дмитрієв

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон