На Херсонщині злодіїв знайшли за недопалками

Поліція Херсонщини знешкодила злочинне угрупування, яке спеціалізувалося на розкраданні меліоративного господарства.

Протягом місяця двоє спільників примудрилися видерти «з м'ясом» кабелі, якими підключалися до електромереж вісім дренажних станцій у Скадовську та біля сіл Радгоспне, Лиманське, Володимирівка, Красне. Кабелі, вивезені з місць злочинів на «Жигулях», потім обпалювали, мідну серцевину продавали на брухт.

Щоразу злодії працювали у рукавичках і вправно ховалися від свідків. Але при цьому залишали біля свердловин купу свіжих недопалків.

Тож коли співробітники кримінальної поліції перевіряли по селах раніше засуджених за аналогічні злочини, особливу увагу звернули саме на тих, хто палить цигарки певних марок, недопалки яких вилучили на місцях злочинів.

Так вони вийшли на двох тутешніх безробітних. І порівняльний аналіз генетичного матеріалу з речових доказів підтвердив: то були саме їхні недопалки. Телефонна компанія також надала довідку про те, що сигнали мобілок підозрюваних під час набігів на свердловини саме там і реєструвалися. Поліцейські відшукали і покупця міді — той упізнав її збувачів.

Суд Скадовського району Херсонщини відправив обох вандалів до колонії на п'ять років і сім місяців. До того ж їм доведеться відшкодувати завдані збитки та сплатити 15,511 тис. грн. за експертизи.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон