Експортний потенціал реалізували тільки корабели

З усіх промислових підприємств Херсонщини експортний потенціал нині вдається реалізувати тільки суднобудівникам.

Відремонтовані на замовлення іноземних фірм та док загальним тоннажем у 97,9 тисяч тонн склали чотири відсотки від загального потоку товарів і сировини, які відправили іноземним замовникам у поточному році.

Інші заводи та фабрики краю або не змогли відшукати інших зарубіжних партнерів після закриття російського ринку, або просто не мають що їм запропонувати.

Судіть самі: за даними Головного управління статистики області, цьогоріч, наприклад, у Херсоні 44,6 відсотків обсягу випуску промислової продукції припадало на...кондиціоноване повітря, пару, газ та електроенергію.

Натомість дедалі збільшуються обсяги експорту збіжжя. У прес-службі ГУ ДФС Херсонщини повідомляють, що з початку 2016 року через торговельні порти регіону до зарубіжних покупців доправили понад 1,6 мільйона тонн пшениці, ячменю, кормів для худоби та соняшникової олії. Це більше половини експортних вантажів, які загалом склали 2,655 мільйона тонн на 675,4 мільйони доларів США.

Основними споживачами цього експорту залишаються Туреччина, Італія, Ліван, Ізраїль, Білорусь, Грузія, Болгарія та Греція.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон