Андрій Дмитрієв: В пріоритеті Херсонської міської ради - соціальні питання

Вчора, 9 листопада, на засіданні бюджетної комісії Херсонської міської ради обговорювали соціально значущі питання:по проекту будівництва у 4-а Таврійському мікрорайоні школи №23 та потреби у дитячому садку в районі ХБК.

Щоб нарешті розпочати проект будівництва школи, голова бюджетної комісії Андрій Дмитрієв виніс пропозицію, яку підтримали всі члени комісії: передбачити в міському бюджеті кошти у сумі 600 тисяч гривень, але за умови переведення перемовин з Харківською проектною організацією в договірну площину.

«Або комерційна пропозиція, або договірні відносини з проектною організацією щодо завершення проекту за умови передачі прав на нього Херсонському Управлінню капітального будівництва, щоб в разі виникнення необхідності внесення змін в цей проект, ми мали можливість вносити ці корективи .

Маємо сподівання, що процес будівництва школи №23 все ж таки перейде в практичну площину, буде зроблена експертиза, підготовлений кошторис для співфінансування з державним бюджетом», - наголосив голова комісії А. Дмитрієв.

Також на комісії обговорювалося питання нагальної потреби у дитячому садку в районі ХБК. За словами керівника управління освіти Ю.Ніконова, перенавантаження груп у дитсадках на ХБК складає 40%, тому було піднято питання щодо доцільності придбання за кошти міського бюджету будівлі дитячого садка, що по вул.. Кримській,134.

« Дійсно, район ХБК має потребу в дитячому садку, тому ми сподіваємося вже цього року реалізувати цей проект, щоб у 2017 використовувати приміщення за його прямим призначенням.

З цією метою було вирішено 11 листопада провести на території зазначеної будівлі виїзне засідання робочої групи у складі депутатів бюджетної та освітянської комісій, а також секретаря міськради Олени Урсуленко . По результатах виїзду буде прийнято рішення », - підкреслив Андрій Дмитрієв.

«Основне питання – це питання ціни, вона має бути адекватною, адже об'єкт унікальний, під нього важко сформувати ринкову ціну, тому перед нами сьогодні стоїть завдання сформувати підходи до ціноутворення на це приміщення.

Для порівняння хочу навести приклад : на добудову 26-ї школи, що у Комишанах, в бюджеті передбачалось 26 мільйонів гривень, на будівництво дитсадка на 4 групи в районі Житлоселища попередній кошторис складає приблизно 7 мільйонів гривень.

Якщо подивитися на ці цифри, то придбання пристосованого приміщення дитячого садка на 12 груп , з усіма комунікаціями, яке будувалося згідно усіх нормативів – обійдеться дешевше. Пряма економія бюджету, якщо ми викупимо дитячий садок, складе майже 10 млн. гривень.

Наразі обговорюється сума в 21 млн. гривень, але на мою думку, враховуючи всі ці моменти, власнику майнового комплексу треба аргументовано запропонувати зниження ціни. Якщо нам вдасться реалізувати цей проект, то це буде другий прецедент повернення в управління містом соціального об'єкту.

Так, як наприклад, дитячий табір ім.І.Голубця, що у Скадовську , який вже цього літа приймав на безкоштовний відпочинок дітей з багатодітних та інших херсонських родин пільгових категорій.

Сподіваємося, що дійдемо згоди з власником та повернемо до комунальної власності цей дитячий садок , і це дасть нам змогу зняти питання черг в дитячих садках в районі ХБК». – переконаний голова бюджетної комісії Херсонської міської ради Андрій Дмитрієв

Самопоміч-Херсон

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон