Комунальний "чотирилапий" притулок: спроба друга

"З другої спроби" в Херсоні таки відкрили комунальний притулок для бездоглядних тварин. Ще два роки тому аналогічний притулок на вулиці Бурназяна контролюючі органи закрили через відсутність належних умов.

Але зараз працівники КП "Гарантія" врахували колишні помилки і доклали рук для того, аби брати наші менші почувалися тут комфортно.

Відтепер у притулку є просторі охайні вольєри, територія для вигулу, водогін, каналізація та освітлення, а собак (їх тут уже близько сотні) належно годують, стерилізують та доглядають -- у цьому комунальникам допомагають активісти громадських організацій.

Окрім комунального, у Херсоні є два "доброчинні" притулки для тварин. Але й цього не досить: за найскромнішими підрахунками, обласний центр успішно "обживають" собачі зграї на тисяч із десять особин. Вони відчувають себе у місті повноправними господарями, нападаючи на перехожих (як дітей, так і дорослих) заради їжі чи для захисту території, яку вважають своєю.

Таких випадків щороку фіксують сотні, однак прибрати з вулиць агресивних ікластих поки що ніхто не в змозі. Новий притулок лише послабить "тиск" бездоглядних тварин на місто й городян. Проте не вирішить проблему остаточно.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон