Співаковський впевнений, що його законопроект «про конфлікт інтересів» неодмінно буде прийнятий

В ефірі передачі «Народна трибуна» (ТРК «Скіфія») народний депутат Олександр Співаковський розповів про долю свого законопроекту щодо запобігання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад,яким пропонується заборонити місцевим депутатам працювати на керівних посадах у комунальних підприємствах, підпорядкованих відповідній раді.

За його словами, у парламентському комітеті з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування (голова — Сергій Власенко) законопроект 2477а чомусь не знайшов підтримки.

Після цього проект закону був перереєстрований і поданий на розгляд до Комітету з питань запобігання і протидії корупції, який очолює Єгор Соболєв. «Цей комітет проголосував (за проект закону. – Ред.) одноголосно», – зазначив нардеп.

Більш того, за його словами, Єгор Соболєв готовий особисто лобіювати проходження законопроекту через парламент.

Як підкреслив О.Співаковський, більшість його колег по Верховній Раді цілком усвідомлює, що в умовах децентралізації, коли повноваження органів місцевого самоврядування суттєво розширюються, «конфлікт інтересів» може перетворитися на гальмо у розвитку територій.

Досі чинне законодавство не передбачало жодних обмежень щодо заборони сумісництва депутатами місцевих рад.

Це створює широке поле для зловживань і корупції, адже керівнику комунального підприємства проблеми підпорядкованого йому господарства завжди будуть ближчими і зрозумілішими, ніж, навіть найважливіші, потреби громади.

«Тому потрібно розмежувати ці речі. Ми повинні створити систему, яка сама по собі повинна забезпечити прозоре використання коштів, бо для людей головне зараз довіра. Якщо ми не повернемо довіру людей до прийнятих рішень – і народними депутатами України, і місцевими депутатами, я вам скажу, нічого гарного у нас не вийде», – підкреслив нардеп.

На думку О,Співаковського, законопроект, який заборонить місцевим депутатам працювати на керівних посадах у комунальних підприємствах, підпорядкованих відповідній раді, буде підтриманий парламентом.

Прес-служба народного депутата
Олександра Співаковського

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон