Олена Урсуленко: влада міста і надалі сприятиме діяльності підприємств

На Херсонському державному заводі «Палада» (входить до складу ДК «Укроборонпром») закладено плавучий композитний док на замовлення кіпрської компанії «Multimarine Shipyards Ltd».

Сьогодні на заводі відбулась урочиста церемонія за участі представників влади області й міста.

За проектом, док вантажопідйомністю 7 тисяч 100 тонн матиме довжину 120 метрів і глибину занурення 12,2 м. Корпус композитного доку виготовлятиметься з важкого морського суднобудівного бетону, а башти – із суднобудівної сталі. Завдяки такому рішенню експлуатаційні витрати скорочуються у 2,5 рази.

Цей автономний плавучий док відноситься до нового покоління – зможе докувати судна, які призначені для роботи на шельфі.

Привітав докобудівників із початком робіт голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Від імені Херсонського міського голови та депутатського корпусу до колективу звернулась і секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко. Адже депутати міськради, приймаючи бюджет міста на 2016 рік, підтримали заводчан у призначенні пільги при оплаті земельного податку.

«Зараз ми бачимо результати ефективної роботи менеджменту підприємства, який знаходить замовлення і підписує контракти із зарубіжними компаніями Це, в свою чергу, забезпечує зайнятість херсонців. Влада міста і надалі сприятиме діяльності підприємств, які є бюджетоутворюючими, створюють додаткові робочі місця, нові виробничі майданчики», - наголосила Олена Урсуленко.

Звітує прес-служба ДК «Укроборонпром» і про переднє замовлення: композитний док заводу «Палада» нещодавно вже прибув до замовника у Південно-Африканську Республіку. Плавучий док вантажопідйомністю 8 тисяч 500 тонн спустили на воду цього року. Він успішно пройшов на буксирі маршрутом : Херсон – Мис Доброї Надії – Дурбан (ПАР) за 79 днів.

«Херсонські корабели виконали замовлення для Південно-Африканської Республіки. Нині починаються роботи для кіпрських замовників. Це означає, що зарубіжні компанії вже стабільно замовляють українську продукцію і наповнюють бюджет країни», - прокоментував заступник генерального директора «Укроборонпрому» Володимир Кострицький.

Якість виробів Херсонського державного заводу оцінили замовники з багатьох країн світу. Плавучі доки «Палади» успішно експлуатуються в Японії, Південній Кореї, Фінляндії, Болгарії, Туреччині, Алжирі та інших країнах.

Анна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон