Навіщо брехати про відміну Перспективного плану з децентралізації в області?

За останні місяці в області суттєво активізувався процес об'єднання територіальних громад.

На додачу до створеної у 2015 році першої об'єднаної Кочубеївської громади у Високопільському районі ще 8 територіальних громад області – Музиківська, Христівська, Асканія-Новська, Каланчацька, Зеленопідська, Тавричанська, Любимівська, Чорнянська пройшли всі необхідні процедури.

Ще 6 громад знаходяться на завершальному етапі об'єднання та очікують висновки обласної державної адміністрації. Але при формуванні цих восьми новоспечених територіальних громад у зв'язку з їх побажаннями необхідно внести зміни до Перспективного плану.

Проте деякі депутати, щоб підняти собі політичний рейтинг, брешуть про відміну Перспективного плану реформування територіальних громад в області. Це звичайно створить певні труднощі у проведенні децентралізації на Херсонщині, але не відмінить її.

Бо Перспективний план формування територіальних громад області затверджений Кабінетом Міністрів України і його відміна не входить до компетенції обласної ради. Але внести розгардіяш в планомірну роботу зможуть, а через це можуть постраждати люди, які не отримають в цьому році додаткових коштів до своїх бюджетів об'єднаних територіальних громад.

Проти відміни плану виступають сільські голови і представники громад, які йдуть на об'єднання. Так, Сергій Кліщевський, голова Григорівської сільської ради сказав, що ми проти відміни плану і політичних ігрищ навколо цього, бо страждаємо від цього ми. Віталій Свінцицький, голова Асканіє-Новської сільської ради підтримав колегу зазначивши, що депутати облради, які блокують проведення зходок громадян щодо об'єднання територіальних громад, перешкоджаючи децентралізації, не пропонують ніякої альтернативи.

Анна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон