Спортшколу олімпійського резерву вигнали на вулицю

Чотири сотні учнів та тренерів дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу Херсона "Кристал" перетворилися на "безхатченків".

Міська рада своїм рішенням позбавила навчальний заклад приміщення - комунального спортзалу на вулиці Лютеранській (Кірова) - вона знадобилася для "альтернативної" ДЮСШ "Херсон".

Директор СДЮШОР "Кристал" Анатолій ЖОСАН запевняє, що в теплий сезон проблем із тренуваннями вихованців не буде - майданчики їм готові надати три інші стадіони обласного центру. Проте невідомо, як буде в холоди, адже спорткомплексів закритого типу в обласному центрі не так багато, і для їх оренди потрібні гроші.

Чиновники від спорту регіонального рівня лише знизують плечима: у бюджет на цей рік такі витрати не закладалися, оскільки "відселення" спортшколи із приміщення комунальної власності міської громади з ними ніхто не узгоджував. Тож до початку наступного року нічого вдіяти не можуть.

Тим часом батьки юних футболістів готові вдатися до масових акцій протесту. Вони нагадують: втрата СДЮШОР "Кристал" буде відчутна і для великого спорту. Адже команда навчального закладу є учасником та неодноразовим призером дитячо-юнацької футбольної ліги України, а його випускники поповнюють не тільки міські команди.

"Вихованці СДЮШОР "Кристал" грають у національній збірній України, численних місцевих та зарубіжних клубах, команді найвідомішого херсонського футбольного клубу другої ліги "Кристал". Закриття спортшколи не можна допустити -- воно означатиме відлучення від великого спорту сотень талановитих футболістів-початківців, - коментує голова обласної організації Федерації футболу України В'ячеслав БОГУН. - За нашим зверненням керівництво спортивного товариства "Спартак" надасть СДЮШОР "Кристал" поле для тренувань та роздягальні, але взимку потрібен спортзал під дахом. І влада Херсонщини повинна терміново допомогти з його пошуками, адже йдеться про існування навчального закладу обласного рівня".

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон