Поліція відроджує власний флот!

На Херсонщині поліція відроджує власний флот. Перший швидкісний катер для патрулювання дельти Дніпра вже відремонтували та спустили на воду.

Але цього недостатньо: за словами депутата Херсонської облради Миколи СТАВИЦЬКОГО, орган місцевого самоврядування розглядає можливість профінансувати з бюджету ремонт ще й другого катера та придбання двох швидкісних човнів.

Це потрібно не тільки для боротьби з браконьєрами, а й для контролю малої навігації. Нині на річці власники приватних суден через власну ж необережність та ігнорування елементарних правил безпеки раз по раз потрапляють в аварії, ризикуючи своїми та чужими життями.

Лише протягом останніх тижнів на Херсонщині сталися три такі трагедії. Біля міста Гола Пристань херсонець "моторкою" буксирував приятеля на водних лижах. Внаслідок невдалого маневру лижник небезпечно наблизився до берега і врізався у причал, отримавши смертельну травму.

Під Каховкою зіткнулися моторний та гумовий човни: чотирьох пасажирів діставала з води поліція.

А біля села Саблуківка у Бериславському районі Херсонщини двоє приїжджих з Кривого Рогу вийшли рибалити на легенькому гумовому човні. Перевантажене суденце перекинулося від першого удару хвилі: один з рибалок зумів самотужки доплисти до суходолу, а тіло іншого діставали вже рятувальники.

Місцеві мешканці не на жарт налякані такою кількістю нещасних випадків на воді, тож намагання правоохоронців навести нарешті лад на Дніпрі схвалюють беззастережно.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон