Втрати херсонських помідорів можуть сягнути 30%

Херсонщина відчутно втрачає урожай овочів через період дощів, який «накрив» поля с травня до перших тижнів червня.

Особливо страждають томати, які почали хворіти фітофторозом та альтернаріозом. Основні симптоми цих грибкових захворювань – це почорніле листя, яке осипається.

Завідуюча лабораторією овочівництва Інституту зрошуваного землеробства HAAH України (Херсон), кандидат сільськогосподарських наук Юлія Люта запевняє, що для порятунку урожаю фермери обробляють рослини фунгіцидами майже кожного тижня.

Бажаючи врятувати врожай, працівники сільськогосподарських підприємств вже витратили вдвічі більше коштів, аніж планувалось. А той, хто побоявся використовувати хімію, або ж бажав зекономити, може втратити понад 30% врожаю. При тому, що це стосується як ранніх, так і пізніх сортів помідорів.

Така проблема зачепила також і пасльонові – баклажани та картоплю.

"Каховська Зоря"

© 2020 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: kherson.inform@ukr.net, контакти, архів