На Херсонщині відроджують Храми

Вчора, 16 червня голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв у селі Геройське Голопристанського району взяв участь у закладенні пам'ятної капсули, як символу відродження Храму Праведного Петра Калнишевського

У Храмі було проведено богослужіння секретарем Української православної церкви Київського патріархату протоієреем Іоаном Замараєвим.

Участь у богослужінні також узяли заступник голови ОДА Олександр Адамчик, голова Голопристанської райради Віталій Соловйов, протоієрей Сергій Чудинович та представники громадських організацій та українського козацтва.

Перед урочистостями голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв виступив із вступним словом, у якому наголосив на важливості відродження пам'яток української державності.

Як зазначив очільник області Андрій Гордєєв: "Цей Храм ми обов'язково відреставруємо, бо відроджуючи такі важливі для народу пам'ятки ми відроджуємо історичну карту духовності України. Відновлення цього центру духовного єднання українців – доказ того, що ми самодостатня нація і народ".

Голова Херсонської ОДА впевнений, що відроджуючи такі важливі пам'ятки, як Храм Петра Калнишевського у селі Геройське, Кам'янська січ у Бериславському районі, Олешківська січ у Цюрупинському районі - ми відроджуємо українську націю та державність в цілому.

На честь відродження храму було урочисто закладено капсулу із грамотою у стіну вівтаря.

Андрій Гордєєв особисто розмістив освячену капсулу та закріпив пам'ятну табличку на стіні вівтаря. А священнослужителі провели обряд освячення храму.

"Ось так, у поєднанні земних та духовних справ, – ми маємо крок за кроком відроджувати рідний край. А головне, робити це у єдності. Адже байка про розбрат українців – це ще одна вигадка наших ідеологічних ворогів.

Українська нація – єдина. Українці уміють єднатися заради своєї землі, свого краю і кращого майбутнього. Доведемо це, друзі. Разом!" – закликав Андрій ГОРДЄЄВ

P.S. Слід зазначити, що назва храму була змінена з Храму Казанської Ікони Божої Матері на Храм Праведного Петра Калнишевського на прохання місцевої релігійної громади.

Нову редакцію статуту було зареєстровано відповідно до розпорядження голови обласної Херсонської державної адміністрації від 7 червня 2016 року.

Українське козацтво та представники громадських організацій підтримали ідею відродження Храму в Геройському. А люди щиро радіють, що в селі відновлять церкву.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон