Захоплення ринку в Скадовському районі: реакція влади

Вчора, 13 червня в Скадовській райдержадміністрації відбулось засідання робочої групи з приводу подій 11 червня в селищі Лазурне Садовського району Херсонщини, а саме: спроби силового захоплення ринку.

Раніше повідомлялося, що у суботу 11 червня на місцевий ринок селища Лазурне Скадовського району Херсонської області завітали його старі власники. І не самі, а з підтримкою - до 20 "айдарівців". Посилаючись на рішення суду, вони зажадали, щоб нові власники покинули ринок.

Нові власники на противагу виставили приблизно 30 чоловік, які називали себе спортсменами, і також посилаючись на рішення суду, ринок покидати відмовилися.

В результаті виникла перепалка, яка переросла в те, що старих власників ринку почали бити спортсмени.

Масовою бійка не стала, оскільки її припинили співробітники поліції. Справа розглядається. А тим часом через конфлікт під загрозою опинилась нормальна налагоджена робота ринку під час курортного сезону.

Для реагування на події в Лазурному вчора, 13 червня було скликано засідання робочої групи з розв'язання конфлікту, яке провів голова Скадовської райдержадміністрації Віктор Турик.

Також на засіданні робочої групи були присутні заступники голови РДА, представники адміністрації ринку, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів влади - Кукота Володимир Юрійович, юристи Лазурненської селищної ради, керівництво та працівники Лазурненської поліції та запрошені громадські діячі, котрі знають суть конфлікту та були безпосередньо присутніми при силових діях на ринку.

Першими були виступи заступника голови Лазурненської селищної ради та юриста, які демонструючи копії документів пояснили, що право власності на майно ринку належить Лазурненській селищній раді, право власності на землю - теж селищній раді, і всі суди цей факт підтвердили.

В панів Колеснікова та Бер-Тамоєва (які претендують на територію ринку і спробували захопити його силою) є тільки рішення суду про відмінну рішення Лазурненської селищної ради "Про скасування договору оренди землі під ринком з Колесніковим", але немає будь якого документу, що зобов'язує його поновити, заключити наново або будь-які інші дії.

Але чомусь пан Колесніков та сім'я Бер-Тамоєвих вирішила, що цей документ дає їм право власності на ринок. Оскільки про це не було жодного судового рішення, та жодного рішення виконавчої служби, вони вирішують просто зробити силове захоплення ринку. Що й призвело до подій у суботу.

Представники лазурненської громади неодноразово звертались із проханням допомогти їм відбитись від рейдерських атак колишніх керманичів ринку. Люди втомились, чують погрози від родини Бер-Тамоєвих, бояться силових атак, а також зриву сезону через такі дії. Підприємців повністю влаштовує теперішнє керівництво ринку та вони бояться минулих власників (Бер-Тамоєва і Колеснікова) через їх погрози, а люди зараз просто хочуть нормально і спокійно працювати.

Голова Скадовської райдержадміністрації, отримавши повну інформацію про правоустановчі документи Лазурненського ринку, та дійшовши до висновку безпідставності будь яких спроб змінити його керівництво та право власності, віддав розпорядження:

1. Прес-службі райдержадміністрації оприлюднити для громадян на сайті райдержадміністрації та у районній газеті "Чорноморець" правдиву інформацію про події та про висновки засідання сьогоднішньої робочої групи.

2. Доручити Лазурненській селищній раді довести цю інформацію, а також позицію районної влади до мешканців селища Лазурне, підприємців та депутатів (запропоновано також провести збори працівників ринку).

3. Лазурненській владі та поліції захистити права громади, недопустити будь яких силових дій на територі ринку, які можуть призвести до зриву курортного сезону.

У разі противоправних дій, погроз чи силового протистояння рекомендувати громадянам звертатися до органів влади або поліції. Телефони гарячої лінії з цих питань розмістити на лазурненському ринку та в людних місцях с. Лазурне.

По матеріалах сайту «Скадовські новини»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон