Флагмани Херсонщини: Дім марочних коньяків «Таврія»

В ході робочих поїздок по виробничим підприємствам Херсонщини голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв відвідав одне з ключових виноробних підприємств України Дім марочних коньяків «Таврія».

ДМК «Таврія» на сьогодні – безумовний лідер з виробництва справжніх марочних коньяків України. Такими можуть називатися тільки ті коньяки, які вироблені з українського винограду, на підприємствах повного циклу коньячного виробництва – починаючи з власних виноградників, перекурки спиртів та витримки у дубових бочках більше 6 років.

Власна сировинна база підприємства становить 1380 га виноградників, більша частина – під крапельним зрошенням. Кліматична зона, де виростають таврійські виноградники, визнана провідними вітчизняними та закордонними фахівцями однією з найбільш екологічно чистих зон України.

Виноградники ДМК «Таврії» знаходяться на одній географічній широті з містом Коньяк (Франція), батьківщиною однойменного напою. Коньяки ДМК «Таврії» витримуються в 6500 дубових бочок, виключно за традиційною технологією виробництва коньяків з перегонкою на апаратах періодичного та безперервного способу.

Але, за словами президента корпорації «ЛОГОС» Валерія Шамотія та дирекції Дома марочних коньяків, у виробництві якісних українських коньяків на сьогодні виникли певні складнощі: «Нас поставили перед фактом – «коньяку» не буде, - так попросила Європа.

При цьому, якщо раніше Європа обіцяла компенсувати українським виробникам коньяку втрати долі ринку і надати всебічну, в тому числі - фінансову, підтримку при ребрендінгу продукції, то зараз Україна закриває очі та покірно відмовляється від права використовувати для свого продукту найменування «коньяк».


Андрій Гордєєв додав: «Через законодавче скасування зобов'язань щодо використання у виробництві коньяків коньячних спиртів власного виробництва або спиртів, викурених в Україні з вітчизняних виноматеріалів, зараз коньяки виготовляють з імпортної сировини, якість якої значно нижча за українську.


Тому ми маємо об'єднати зусилля разом з Урядом країни і пролобіювати повернення до законодавства цього пункту, так як це наші робочі місця та податки», – зазначив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Далі буде...

Фото Віктор Залєвський

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон