ДМК «Таврія» на сьогодні – безумовний лідер з виробництва справжніх марочних коньяків України. Такими можуть називатися тільки ті коньяки, які вироблені з українського винограду, на підприємствах повного циклу коньячного виробництва – починаючи з власних виноградників, перекурки спиртів та витримки у дубових бочках більше 6 років.
Власна сировинна база підприємства становить 1380 га виноградників, більша частина – під крапельним зрошенням. Кліматична зона, де виростають таврійські виноградники, визнана провідними вітчизняними та закордонними фахівцями однією з найбільш екологічно чистих зон України.
Виноградники ДМК «Таврії» знаходяться на одній географічній широті з містом Коньяк (Франція), батьківщиною однойменного напою. Коньяки ДМК «Таврії» витримуються в 6500 дубових бочок, виключно за традиційною технологією виробництва коньяків з перегонкою на апаратах періодичного та безперервного способу.
Але, за словами президента корпорації «ЛОГОС» Валерія Шамотія та дирекції Дома марочних коньяків, у виробництві якісних українських коньяків на сьогодні виникли певні складнощі: «Нас поставили перед фактом – «коньяку» не буде, - так попросила Європа.
При цьому, якщо раніше Європа обіцяла компенсувати українським виробникам коньяку втрати долі ринку і надати всебічну, в тому числі - фінансову, підтримку при ребрендінгу продукції, то зараз Україна закриває очі та покірно відмовляється від права використовувати для свого продукту найменування «коньяк».
Андрій Гордєєв додав: «Через законодавче скасування зобов'язань щодо використання у виробництві коньяків коньячних спиртів власного виробництва або спиртів, викурених в Україні з вітчизняних виноматеріалів, зараз коньяки виготовляють з імпортної сировини, якість якої значно нижча за українську.
Тому ми маємо об'єднати зусилля разом з Урядом країни і пролобіювати повернення до законодавства цього пункту, так як це наші робочі місця та податки», – зазначив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.
Далі буде...
Фото Віктор Залєвський