«Біла стріла» закликає до єднання

Відсьогодні в Новій Каховці стартує робота волонтерського координаційного центру. Ініціаторами ідеї виступили керівник громадської організації воїнів АТО «Біла стріла» Дмитро Марков та його заступник Леонід Кондрацький.

Необхідність створення даного центру очевидна, – прокоментував під час робочої зустрічі у міськвиконкомі Д. Марков.

– Наша ціль проста і зрозуміла – допомогти землякам, які боронять цілісність України в зоні проведення АТО. Серед волонтерів міста досі немає налагодженої співпраці. Дивує, що деякі навіть не знайомі один з одним. Аби вся допомога надавалась не хаотично, а впорядковано, аби не виникало ніяких непорозумінь і галасу, маємо налагодити співпрацю, об'єднати зусилля і допомагати нашим хлопцям.

По-перше, маємо знати, хто повіз допомогу військовим, яку збирало все місто, куди і кому. Координувати ці процеси необхідно, а результати роботи – оприлюднювати у ЗМІ. Таким чином з приводу діяльності волонтерів не буде виникати жодних сумнівів та недовіри серед мешканців. Адже сьогодні існують фактори, які просто заважають нормально працювати. Плітки, сварки, конфлікти на рівному місці – усе це відволікає від вирішення важливих проблем. Врешті-решт, які можуть бути амбіції, коли в країні точиться війна?

Одним з важливих напрямків діяльності центру буде робота з сім'ями військових. Часто ніхто навіть не цікавиться, які проблеми виникають у них. Крім того, саме родини військовослужбовців як ніхто краще знають, що саме необхідно їм на передовій. Ця робота дасть змогу максимально досконало вивчити потреби воїнів.

– Наша організація не має на меті «тягти» і цей напрямок діяльності, своїх справ вистачає, – додав Леонід Кондрацький. – Поки що роботу центру координуватиме президіум ГО «Біла стріла». Але підкреслю: лише на першому етапі. Тож ми закликаємо об'єднуватись і допомагати. Запрошуємо до співпраці усіх без винятку волонтерів.

Співпрацювати з «Білою стрілою» у цьому напрямі вже погодилася громадська організація ветеранів-десантників «Ніхто крім нас». Підтримує ініціативу і керівництво Нової Каховки. З питаннями та побажаннями з приводу роботи волонтерського центру можна звертатися безпосередньо до ініціаторів проекту: 0508603679 (Дмитро Марков), 0953062230 (Леонід Кондрацький).

"Нова Каховка онлайн"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон