Скадовські журналісти увічнили пам’ять колег

День журналіста, який в Україні відзначили в минулий понеділок 6 червня, у Скадовську запам'ятався небуденною подією.

Саме до цієї дати було приурочено відкриття меморіальних дошок двом колишнім редакторам районної газети «Чорноморець» – почесному громадянину міста Івану Старикову, який очолював газету з 1963 по 1981 рік, та Володимиру Степанчуку, який був редактором газети у період з 1991 по 1998 рік.

Ініціатором встановлення меморіальних дошок виступила редактор районної газети «Чорноморець» Тетяна Підгородецька: «На жаль, я особисто не була знайома з Іваном Терентійовичем та Володимиром Даниловичем, тому що належу до молодшого покоління... Але я точно знала, що ці меморіальні дошки мають бути у нашому місті, що ці люди заслуговують такої високої шани, – зауважила редактор.

– Професія журналіста – не лише одна з найцікавіших, а й одна з найбільш небезпечних та найбільш невдячних. Дуже хотілося б, щоб меморіальні дошки кожного дня нагадували скадовчанам, що ці люди були в історії нашого району, вони жили і творили для своїх земляків на сторінках районної газети».

Меморіальну дошку Івану Старикову було встановлено на фасаді будівлі міської друкарні. Саме тут довгі роки розміщувалася редакція районної газети.

А на фасаді чотириповерхової будівлі, де колектив «Чорноморця» працює нині, з'явилася меморіальна дошка Володимиру Степанчуку.

Сама ж подія зібрала чимало людей – колишніх і нинішніх співробітників газети, місцевих громадських діячів, очільників влади. Звичайно, прибули і найрідніші люди вшанованих редакторів. Для них відкриття меморіальних памяток стало великою приємною несподіваною, яка розчулила їх до сліз.

Цікаво, що вшанування пам'яті колишніх редакторів стало спільною справою, яка об'єднала багатьох скадовчан.

Кошти на виготовлення меморіальних дошок виділила місцева влада. Підприємці та небайдужі люди допомогли з їх доставкою з Херсона та з виконанням робіт із встановлення.

Тому, як зауважують у колективі «Чорноморця», цей пам'ятний задум був втілений на високому рівні і саме у цю знаменну дату – День журналіста України.

Вікторія ЗОЛОТАРЕВСЬКА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон