В Скадовську почалося "полювання на відьом"?!

Політична боротьба у курортному Скадовську, де немає явної переваги у впливі на місцеву політику в жодної з політичних сил чи партій, переходить на рівень пліток та провокацій.

Особливої гостроти така «некоректна політична боротьба» набрала у Скадовській міській раді, де голова від «Самопомочі» не має підтримки більшості депутатів і кожне питання розглядається у палких дискусіях.

Але такі дискусії та пошук компромісів у тому чи іншому питанні заради інтересів усіх мешканців міста, які своїми голосами підтримали ту чи іншу партію, - це і є нормальний політичний процес...

Якщо тільки він не доходить до відвертих провокацій та недоведених звинувачень у кримінальних злочинах, інакше – це вже не політика, а шантаж і переслідування інакомислячих, що в історії називалося «полювання на відьом»

Як приклад, нещодавно у скадовській пресі з'явилися звинувачення на адресу лідера фракції партії «Наш край» у міській раді Олега Васильєва у тому, що він, начебто: «пропагує проросійські ідеї в соціальній мережі...»

На думку автора, його аргументи серйозні, з огляду на політичну ситуацію в державі, тому потребують і ґрунтовних доказів, оскільки, в разі їх підтвердження, йдеться в публікації, можуть тягнути за собою навіть кримінальне переслідування. Але таких доказів у публікації якраз і немає...

Заяви – звинувачення одного громадянина України, мешканця м.Скадовська невідомого «Максима Літнього» в бік іншого громадянина України і теж скадовчанина Олега Васильєва зроблені з ЗМІ на підставі «аналізу» першої сторінки останнього в соціальній мережі «Однокласники», де знайшли «...брехливий контент російського спрямування на кшталт пропагування комуністичних ідей, заборонених в Україні символів, любові до «сестри України» – Росії та порожнє обмусолювання начебто невдалої політики керівництва нашої країни».

При цьому конкретних прикладів антиукраїнських, тим більше антидержавних висловлювань з боку саме Олега Васильєва «прискіпливий прагматик», яким сам себе називає пан Літній, не наводить – а «прикріплює» портрет Леніна, який на сторінку в Інтернеті розмістив не Васильєв... Так хто тоді тиражує і «пропагує комуністичні ідеї»?

«Любов до «сестри України» – Росії» також, сама по собі, не є антидержавним проявом – це ще не означає підтримку курсу Путіна на агресію щодо України. Чимало російських діячів науки і культури, разом з нами, засудили політику Путіна, є навіть росіяни за національністю, які воюють на Сході проти сепаратистів – то хто тоді сказав, що буквально все російське є ворожим?

Ну а що до «обмусолювання начебто невдалої політики керівництва нашої країни», - то це вже повний абсурд! Ми живемо у демократичній країни і маємо право обговорювати ті чи інші кроки її керівництва. Чи вже не так? Якщо ні – то забороняйте всі без виключення політичні програми, де політики і партії, в тому числі демократичного спрямування, у досить різкій формі «обмусолюють начебто невдалу політику керівництва нашої країни»...

Дивує «обізнаність» пана Літнього – коли і про що співробітники СБУ, які безумовно повинні перевірити надану їм інформацію, говорили з громадянином Васильєвим... А також його юридична кваліфікація, яка дозволила «дійти висновку», що дії Васильєва вже «можуть кваліфікуватися за статтею 110 КК України, що передбачає позбавлення волі від 3 до 5 років...»

Але ж «прискіпливий прагматик» Літній не уточнив для широкого загалу, що ст. 110 КК України передбачає кримінальне переслідування через: «Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій». Де ж, цікаво, він розгледів в «Однокласниках» Васильєва «намагання порушення кордону чи Конституції України»?

Розгледіти тут можна інше, - в кінці свого «блогу» автор ненав'язливо вказує, кому спрямований його гнівний матеріал: «Напевно, незабаром чергова сесія Скадовської міськради... Подивимось, як патріотичні народні обранці та громадськість відреагує на таку зухвалу поведінку депутата Васильєва О.П.»

Так хто вам, панове, потрібен – викритий «антидержавний діяч», чи покірний депутат, який на черговій сесії буде вести себе «як треба» перед черговим звинуваченням у чомусь не патріотичному?

Сергій БУШКО

Довідка (Вікіпедія): В сучасному розумінні вираз «полювання на відьом» використовується як образна узагальнена назва кампаній з дискредитації будь-яких соціальних груп за політичними чи іншими мотивами без належних на те доказів і підстав.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон