Комітет ВР з питань освіти та науки закликає долучитися до розробки нових стандартів профтехосвіти

Без оновлення навчальних стандартів і матеріально-технічної бази система профтехосвіти не здатна готувати кваліфіковані кадри для інноваційної економіки— підкреслив у доповіді, виголошеній під час парламентських слухань з актуальних питань профтехосвіти, перший заступник голови Комітету ВР з питань освіти та науки Олександр Співаковський.

«Професійно-технічна і професійна освіта потребує серйозної модернізації. Необхідно напрацювати стратегію розвитку професійної освіти, зокрема, в напрямку покращення її якості.

Для цього неможливо обійтися без тісного співробітництва з роботодавцями, власниками бізнесу, підприємствами, фаховими організаціями», - підкреслив він.

На його думку, розвиток та модернізація ПТНЗ мають фінансуватися за окремою статтею.

Як перший заступник голови профільного парламентського Комітету Олександр Співаковський відзначив велику роботу по розробці оновлених стандартів професійної освіти, яку здійснюють зараз Федерація роботодавців України, Національна Академія Педагогічних наук, інші галузеві академії та науково-методичні центри. І пообіцяв з боку Комітету всебічне сприяння цій важливій роботі.

Доповідач закликав долучитися до процесів розробки і вдосконалення стандартів професійної освіти інші зацікавлені професійні групи та асоціації.

«Думаю, що Міністерство освіти і науки повинне створити умови для тісного співробітництва закладів професійної освіти з роботодавцями та фаховими об'єднаннями. Тільки діючи разом, ми зможемо досягти успіху на шляху модернізації та вдосконалення якості професійної освіти», - підкреслив О.Співаковський.

Більш детально про парламентські слухання на тему: «Професійна освіта як складова забезпечення кваліфікованого кадрового потенціалу України: проблеми та шляхи вирішення» можна дізнатися тут.

Олег АЛЕКСАНДРОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон