Святкування Міжнародного дня захисту дітей в обласному будинку дитини

1 червня в День захисту дітей в Херсонському обласному будинку дитини відбувся святковий захід для маленьких вихованців.

Прикрашений майданчик посеред зелені на свіжому повітрі був найкращим місцем для проведення свята.

З цієї нагоди до закладу завітали директор Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Короленко, головний позаштатний педіатр Департаменту охорони здоров'я, головний лікар обласного будинку дитини Тетяна Карчевич, волонтери та спонсори.

Міжнародний день захисту дітей започаткований століття назад в 1925 році. В Україні свято відзначається з моменту ратифікації конвенції ООН в 1998 році. Заходи, що проводяться в цей день, звертають увагу суспільства на важливість захисту прав дітей.

«В нашому закладі знаходиться 59 осіб, 13 з яких – діти з особливими потребами, 17 – позбавлені батьківського піклування. Кожна дитина здорова та доглянута, оточена материнською любов'ю та піклуванням завдяки зусиллям співробітників будинку дитини», - поділилась Тетяна Карчевич.

«Низький уклін колективу, який кожного дня цілодобово виконує роботу, благословенну богом. Особлива вдячність спонсорам, адже комфортне перебування дітей в закладі забезпечується завдяки їх зусиллям», - зазначив у вітальному слові Віктор Короленко.

Впродовж свята під негучну музику та за допомогою аніматорів діти танцювали, водили хороводи, грали на іграшкових музичних інструментах. Дівчатка з гарними зачісками в святкових бальних сукнях були схожі на маленьких принцес. Охайно вдягнені хлопчики активно брали участь в заході. Нічого, крім суму глибоко в очах, не відрізняло їх від дітей, що мають батьків.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон