Олена Урсуленко ініціювала "депутатський день"

Вперше, за останні три роки, представники Херсонського міського парламенту зібрались на депутатський день. Його проведення зініціювала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

За час попередньої та нинішньої каденції накопичилось багато стратегічних питань життєдіяльності міста, які потребують нагального вирішення, і таких, що стосуються депутатської діяльності.

На засідання були запрошені і голови районних рад Херсона. Керівники адміністративних одиниць міста звернулись до міських депутатів зі своїми пропозиціями про розширення своїх повноважень.

Шість років тому їх сильно «підрізали» колеги з попередніх скликань. Районні ради не в змозі надати підпорядкованим територіям якогось наближеного до цивілізації вигляду – все залежить від фінансування з міської казни, а своїх прибутків райони не отримують.

«Районні бюджети могли б наповнюватись надходженнями від «земельного» податку. Його щорічно сплачують мешканці приватних будинків.

І ці кошти районна рада могла б спрямовувати на благоустрій територій: освітлення, ремонт доріг, тощо», - таку пропозицію висловив голова Дніпровської районної ради Владислав Кондратов.

Херсонці так і не дочекались надання якісних послуг від держави. Законодавець наприкінці минулого року передбачив створення Центрів надання адміністративних послуг як комфортних офісів для їхніх працівників і користувачів, які можуть отримати всі адмінпослуги в одному приміщенні.

І в більшості міст України такі Центри вже створені і діють. У Херсоні Закон не був реалізований повною мірою. ЦНАП, що діє на першому поверсі міськвиконкому, не відповідає вимогам чинного законодавства. Приміщення не пристосоване для обслуговування великої кількості жителів міста й поки що не надає весь комплекс послуг.

«Якщо зараз зійти на перший поверх, то ми побачимо величезні черги до кожного віконця. У таких умовах херсонці не можуть отримувати якісну послугу від держави.

Потрібно вживати екстрені заходи, тому і секретар міськради зініціювала проведення «депутатського дня», - прокоментував депутат, голова антикорупційної комісії міськради Віталій Богданов.

Херсонські депутати вирішили попрацювати у комісіях і фракціях, вивчити ситуацію з розширенням повноважень райрад та підбору приміщення для ЦНАПу. І розглянути ці питання на червневій сесії.

Заслухали також і роз'яснення юристів, як діяти у відповідності до антикорупційного закону.

«У нас вже є практика, коли у проектах рішень сесії виявлявся «конфлікт інтересів». Депутати кілька разів відкрито про це заявляли. Ми запропонували заслухати фахівців з цього питання.

І всі, хто хотів розібратись в антикорупційному законодавстві і діяти у рамках закону, прийшли на «депутатський день», - сказала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко. – Я впевнена, що такі зустрічі потрібно проводити частіше. Це піде на користь громаді Херсона».

Ганна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон