В Криму відсьогодні чують українське радіо

Сьогодні, 26 травня, запустився український радіосигнал на територію Криму.

На території АР Крим українське радіо мовить на частоті 101.4 FM. Крім того, українська радіохвиля на радіоприймачах підписана знаковим для всіх українців патріотичним гаслом «Слава Україні!».

«Вперше за два роки анексії кримчани знову почули українське слово і голос своєї Батьківщини. Віднині він впевнено лунатиме у Криму. Щойно ми відновили українське національне мовлення на території тимчасово окупованого Криму!

Українське Радіо в FM-діапазоні вже зараз звучить у Криму. Я отримую повідомлення із Джанкоя і Красноперекопська – Україну чути в приймачах, люди говорять, що сигнал хороший», - розповів голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

За його словами відновлення українського мовлення стане ще одним кроком до повернення Криму в Україну.

«Ця подія надасть віри нашим громадянам, які залишилися на тимчасово окупованій території. Крим був, є і буде українським. І ми це доводимо не словами, а справами. Я впевнений, що Крим повернеться вже найближчим часом, а у Сімферополі, Ялті та Бахчисараї лунатиме «Слава Україні! Героям слава!», - наголосив Андрій Гордєєв.

Нагадаємо, що 18 травня регуляторний орган затвердив конкурсні умови та прийняв рішення про оголошення конкурсу на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіочастот у Херсонській області.

Всього на конкурс було виставлено 5 частот - в Генічеську, смт Новотроїцьке та Василівка Каховського району. Ліцензію на мовлення отримало українське радіо УР-1.

«Я вдячний усім, хто доклав багато зусиль до того, щоб наші співвітчизники в Криму чули нас, чули правду, чули нашу волю і бажання бути разом, - сказав керівник області Андрій Гордєєв. – Робота над тим, щоб українське мовлення було відновлено, розпочалася ще у минулому році.

Саме зараз справа зрушилася з місця. Незабаром українське мовлення на радіо та телевізійних частотах буде поширюватися у всіх населених пунктах прикордонних районів області та на території АР Криму».

Для відновлення українського мовлення на території АР Крим та прикордонних районів області також було створено міжвідомчу робочу групу Національної ради з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м.Севастополя.

За матеріалами Херсонської ОДА

P.S. Як додав Андрій Гордєєв, це тільки перші кроки. Уже виділено земельну ділянку на території Генічеського району для побудови нової вежі, яка буде оснащена потужним передавачем. Таким чином українське теле - та радіомовлення покриє всі прикордонні райони Херсонщини та АР Крим.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон