«Остання любов Гетьмана»

Так зветься вистава, яку вчора переглянули херсонці, в рамках 18 Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії».

До Херсона виставу привіз Полтавський академічний обласний український музично-драматичний театр імені М.В Гоголя, а ось поставив її відомий херсонський режисер Сергій Павлюк весною минулого року.

Вистава гралась за п'єсою драматурга Анатолія Крима, який був присутній в залі під час показу. «Остання любов Гетьмана» - це історична драма на 2 дії, яка розповідає про дві любові Івана Мазепи: до дівчини та Батьківщини. Кохання, зрада, сила волі – все це історія Івана Мазепи.

Професійна гра акторів, як завжди, вдалий режисерський підхід до постановки та гарно написана п'єса – зробили виставу неймовірно проникливою.

«Це нова сцена для акторів, вони хвилювалися, але я думаю, що вони показались достойно, глядач аплодував стоячи. Звичайно, були якість недоліки, та, вважаю, вистава пройшла дуже добре», - говорить режисер вистави Сергій Павлюк.

Головну роль гетьмана України Івана Мазепи зіграв народний артист України Василь Голуб. Чоловік розповідає, що вже рік на цю виставу в Полтаві збирається повна зала, квитки розлітаються одразу. Та й в Херсоні постановка Сергія Павлюка припала глядачу до душі.

«В Херсоні я вже четвертий раз, херсонський глядач мені дуже подобається. Я під враженнями, під теплими почуттями зустрічі з херсонським глядачем», - зазначає Василь Голуб.

Тетяна БОЙКО

фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон