Херсонці йдуть до народного депутата за допомогою

Цього четверга, 19 травня, у громадській приймальні народного депутата України Олександра Співаковського, вже традиційно, відбувся прийом громадян.

Помічники нардепа приєдналися до всеукраїнського Дня вишиванки, який відзначався того дня, і вдяглися у вишиті сорочки. Проте це була, напевне, єдина відмінність цього прийому від попередніх. Подальше відбувалося вже за сталим сценарієм.

Цього дня за правовою допомогою та підтримкою до приймальні завітали десятеро громадян. Основними проблемами, з якими звертаються до нардепа херсонці, як і раніше, залишаються питання неналежної якості наданих комунальних послуг та й взагалі проблеми ЖКГ. За цими заявами громадян будуть зроблені відповідні депутатські звернення, повідомив керівник громадської приймальні Олексій Саковніч.

Крім того, були кілька питань, пов'язаних із використанням земельних ділянок. Щодо них юристи, які працюють у приймальні нардепа, надали городянам, що прийшли за допомогою, досить розлогі правові консультації.

Однак співробітникам громадської приймальні того дня довелося стикнутися і з більш значущою і неординарною проблемою. Вона стосувалася процедури підключення до «зеленого тарифу».

«Як відомо, держава обрала курс на активний розвиток альтернативної енергетики та зобов'язала енергопостачальників сприяти розвитку цієї галузі та купувати електричну енергію у населення.

Відповідною постановою НКРЕКП встановлено так званий "зелений" тариф на електричну енергію для приватних домогосподарств на рівні 817,39 коп/кВт∙год. Проте на практиці енергопостачальники не сприяють, а, скоріше, протидіють цим нормам», - розповів Олексій Саковніч.

Так, громадянин, що звернувся до приймальні, через бюрократичні перешкоди вже кілька місяців не може оформити договір з енергопостачальником на продаж сонячної енергії.

«Сьогодні, у такі складні часи, вкрай важливо підвищувати енергетичну незалежність нашої країни, а не ставити перепони тим, хто прагне активно розвивати альтернативну енергетику», - підкреслив керівник громадської приймальні.

Він також повідомив, що за заявою громадянина буде негайно підготовлено відповідне звернення до енергопостачальної компанії.

Олег АЛЕКСАНДРОВ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон