Замість безробіття - власний бізнес!

Хоча закон гарантує демобілізованим учасникам АТО збереження роботи й зарплати, після повернення додому дехто з херсонців змушені просити про допомогу з безробіття.

Адже за час їхньої відсутності чимало підприємств зупинилися чи збанкрутували. Однак сидіти склавши руки справжні чоловіки не звикли.

Тож 83 колишні військові в області цьогоріч уже вибрали річну допомогу від держави для створення власних підприємств. Це і майстерні з авторемонту чи виготовлення металопластикових дверей та вікон, і магазини, і агрофірми.

На базі Херсонського центру зайнятості для бізнесменів-початківців навіть створили консультаційний пункт. Тут можна безплатно отримати пораду з особливостей оподаткування і трудового законодавства від фахівців Пенсійного фонду, ДФС тощо.

- Моніторинг показує, що дві третини підприємств малого бізнесу, організованих колишніми безробітними, є успішними. Вигода від них подвійна: адже їхні фірми розвиваються, і господарі рано чи пізно відкривають нові вакансії, знову звертаючись до служби працевлаштування у пошуках працівників, - зазначила перший заступник директора обласного центру зайнятості Людмила БАРАБАШ.

Участь демобілізованих військовослужбовців у відновленні регіональної економіки лише підкріплює тенденцію до розвитку малого бізнесу, визнають експерти.

За даними прес-служби Головного управління ДФС Херсонщини, з початку нинішнього року свою справу в краї вже відкрили півтори тисячі фізичних осіб-підприємців. Загалом їхня кількість в області вже сягнула 51,7 тисячі осіб. Тобто підприємцем став кожен двадцятий мешканець Таврії.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон