Олександр Співаковський про співпрацю з Польщею у сфері освіти

Потужним інструментом побудови конструктивного діалогу між Україною і Польщею є співпраця у сфері освіти, - впевнений народний депутат України Олександр Співаковський.

Відбулося спільне засідання делегації українсько - польської групи Сейму та Сенату Республіки Польща та депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Республікою Польща.

Це перша зустріч парламентських груп країн після останніх виборів в обох державах (польсько-українська парламентська група була створена 10 березня 2016 року та налічує 40 депутатів Сейму і 1 сенатора, група є однією з найбільших за чисельністю).

Тісна співпраця між парламентами держав є важливою складовою українсько - польського стратегічного партнерства. Окрім важливих тем для обох країн, говорили і про освіту.

"Дуже потужним інструментом побудови конструктивного діалогу між країнами є співпраця у сфері освіти та забезпечення взаємної мобільності молоді. Перш за все, я висловив вдячність польській стороні за підтримку існуючих програм семестрових обмінів та подвійних дипломів.

Так, наприклад, у Поморській Академії у Слупську за програмами семестрових обмінів та подвійних дипломів зараз навчаються 260 студентів. Наразі у студентів є можливість безоплатно навчатися за програмами семестрового навчання, а програми подвійних дипломів оплачуються студентом.

Я виступив з пропозицією підтримки польською стороною на державному рівні ідеології доступності таких програм для студентів, їх започаткування у державних вищих навчальних закладах.

Мою пропозицію підтримав у своєму виступі голова польської делегації пан Міхал Дворчик та висловив готовність сприяти розвитку цього напрямку співпраці", - прокоментував результати зустрічі народний депутат України Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон