Херсонщина зробила офіційну заявку на проведення «Євробачення – 2017»

Сьогодні, голова ОДА Андрій Гордєєв, голова облради Андрій Путілов та міський голова Херсона Володимир Миколаєнко підписали зверненнядо Президента України, Уряду та НТКУ щодо проведення пісенного конкурсу «Євробачення – 2017» на Херсонщині.

«Декого ця ідея шокує, вона фантастична, але завжди треба ставити планку вище, тоді ти будеш, відповідно, і вище займати результат», - вважає голова ОДА Андрій Гордєєв.

Євробачення для Херсонщини – це буде розвиваючий крок. Щодо фінансування, то тут мова йде про Державний бюджет, місцеві бюджети – обласний, міський бюджет Херсона, кошти спонсорів, а також інвестиції бізнесу".

Питання проведення Євробачення на Херсонщині для нас є принциповим, відзначив голова ОДА. Після спілкування з представниками Уряду, каже Гордєєв, нас надихає той факт, що вони розуміють, що Херсонська область, яка сьогодні прикордонна з Кримом, заслуговує на проведення такого заходу.

На сьогодні саме Херсонщина прийняла найбільше переміщених осіб з Криму, ми здійснюємо заходи з реінтеграції Криму в Україну.

Для того, щоб провести такий захід у Херсоні необхідно відповідна туристична інфраструктура – ресторани, готелі, дороги і безпосередньо місце, яке приймає більше 20 тисяч чоловік.

«Протягом наступного тижня буде сформований так званий райдер, де буде визначено вимоги, які нам необхідно витримати для того, щоб ми могли провести цей захід, - повідомив Гордєєв. Ми будемо конкурувати з такими містами як Київ, Львів, Одеса, Дніпропетровськ та іншими містами. Але для всієї України цей захід має стратегічне значення», - переконаний він.

Привітав усіх з перемогою України на Євробаченні голова обласної ради Андрій Путілов. Він відзначив, що сьогодні дуже важливо показати на Херсонщині європейські стандарти, європейський рівень життя. Голова облради впевнений, що Херсонщина зможе достойно підготуватися і прийняти Євробачення -2017.

Він нагадав, що ще півтора роки тому багато хто не вірив, що запрацює аеропорт «Херсон», що буде створено національний природний парк «Нижньодніпровський», робота над яким була розпочата ще у 2007 році і проти створення якого виступало мисливське лобі – з колишніх прокурорів і міліціонерів.

Сьогодні парк є, він - точка економічного росту. Сьогодні маємо повноцінні, максимально завантажені рейси Турецьких авіаліній.

Також голова облради нагадав, що у минулому році Херсонщина прийняла 3 млн туристів. «Це є показником того, що розвивається інфраструктура, і ми готові поліпшити її», - відзначив Андрій Путілов.

Він закликав громаду об'єднатися: «Сьогодні, як ніколи, важлива підтримка громадськості», - відзначив голова облради.

Він також не виключає, що Євробачення – 2017 можна проводити в кількох містах України водночас. "Є відповідний досвід проведення чемпіонату Європи з футболу. Ми всі повинні стати лобістами проведення Євробачення на Херсонщині, зокрема і народні депутати України від Херсонщини", - переконаний голова облради.

Міський голова Херсона Володимир Миколаєнко також переконаний, що треба ставити амбітні цілі. Ми були найпершими, хто запропонував проведення Євробачення -2017 саме у Херсоні, відзначив міський голова.

Він погодився з головою облради Андрієм Путіловим, що півфінали Євробачення -2017 року можна проводити в інших містах України, але фінал має бути проведений саме на Херсонщині.

«Ми претендуємо саме на фінал, - відзначив В.Миколаєнко. - Проте Херсон готовий пожертвувати своїми амбіціями, якщо за півроку Севастополь повернеться до України. Ми готові пожертвувати своїми амбіціями і провести конкурс саме в українському Севастополі», - сказав Володимир Миколаєнко.

«Оскільки Крим зараз окупований, то логіка і здоровий глузд підказують, що треба проводити пісенний фестиваль саме на Херсонщині», - переконаний міський голова Херсона.

Він відзначив, що влада розуміє всі ризики і завдання, які стоять перед керівництвом області та Херсона. «Але нічого неможливого немає, - каже Миколаєнко. - Україна – це не тільки Київ. Ми всі – Україна. І сьогодні Херсонщина, яка є форпостом на південних кордонах, готова прийняти представників всіх європейських країн і всі делегації і показати наші можливості, в тому числі, і туристичні», - вважає він.

На брифінгу свою підтримку проведення Євробачення – 2017 саме на Херсонщині висловили і представники кримськотатарського народу.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон