Співаковський просить колег повернутися до профтехосвіти

Нардеп Олександр Співаковський просить депутатів Верховної Ради одним блоком розглянути законопроекти, які стосуються професіонально - технічної освіти.

Про це перший заступник Голови Комітету з питань освіти і науки, народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський повідомив на засіданні Погоджувальної ради.

«В середу стоїть законопроект №4365 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо призупинення передачі майна державних професійно-технічних навчальних закладів в комунальну власність.

А про подолання вето Президента на закони про профтехосвіту (Пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансування професійно-технічної освіти», №3831-2 і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти», № 3830-3 – ред.) поставлені на четвер.

Це ненормально. Тому ми просимо поставити ці законопроекти одним блоком: спочатку про подолання вето Президента, а після цього розглядати питання про мораторій на передачу майнових комплексів профтехосвіти у місцеву владу», – сказав Співаковський.

Він також зазначив, що потребують вирішення питання вступу учнів із зони АТО до ВНЗ: «5 травня розпочалося ЗНО і наші діти, які є на території АТО, мають проблеми, бо ми так і не прийняли «Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місце проживання яких є територія проведення антитерористичної операції», №4350 .

Це зміна регламенту – 131 стаття, потрібно прийняти технічно цю правку. Вже є домовленість з Міністерством освіти України, що за тиждень, після прийняття правки, вони підготують необхідні зміни до умов прийому, щоб діти із зони АТО, замість Росії будуть поступати до українських ВНЗ», – сказав Співаковський.

Він додав, що потрібно додати до порядку денного законопроекти: - №4477 Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо підвищення державної підтримки Національної академії наук України та національних галузевих академій наук; - №4349 Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» (щодо уточнення деяких положень).

Прес-служба партії
«Солідарність» Блок Петра Порошенка

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон