Як Херсон відзначатиме День перемоги

Голова ОДА Андрій Гордєєв запросив громаду до діалогу під час обговорення такого важливого для всіх нас питання.

На зустрічі за участі голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва, депутатів обласної ради, керівництва міської влади Херсона з представниками громадських та політичних організацій радилися щодо проведення заходів з нагоди Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 8-9 травня 2016 року.

У День пам'яті та примирення 8 травня о 15 годині запланований молебень у Парку Слави, проходитимуть молебні у церквах Херсона.

Також, за словами начальника управління культури ОДА Світлани Думинської,, планується, що 8 травня з 20 години вечора на площі Свободи розпочнеться, як і минулоріч, захід «Перша хвилина миру». Світлана Думинська запросила херсонців приходити і цього 8 травня на центральну площу міста зі свічками, з яких пізно ввечері викладуть дуже важливе для нас слово «МИР».

Цього року 9 травня у Херсоні відбудеться урочиста хода. Хода пройде за участі наших військових, учасників АТО, ветеранів Афганістану, курсантів Херсонської морської державної академії, Херсонського морехідного училища, студентів Херсонського факультету Одеського державного університету Внутрішніх справ, мешканців області.

Як запропонували учасники зібрання, у колоні повинні бути у переважній більшості державні прапори України, можуть бути присутні прапори кримськотатарського народу, також прапор Херсона. Також всі партії та партійні об'єднання просять не використовувати в ці дні їх символіку.

Ще громада запропонувала, щоб у колоні несли не бутафорський, а справжній прапор одного з бойових підрозділів часів Другої світової війни – для цього звернуться з проханням надати такий прапор у музей.

Учасники зібрання звернули увагу, що справжні ветерани – люди вже дуже похилого віку, тому їм буде важко йти у колоні. Громадськість пропонує, щоб справжні наші ветерани чекали на ходу вже на місці проведення урочистості – у Парку Слави.

Там вони будуть у центрі уваги – ветерани сидітимуть, а біля них стоятимуть атошники. Саме молоді українські воїни та ветерани Другої світової війни першими покладуть квіти до Могили Невідомого Солдата.

Також під час зустрічі активісти вимагали від влади дотримання законодавства, яке забороняє використання символів комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні.

Турбувало громаду і питання безпеки під час урочистості – адже не виключені провокації. Питання відпрацьовується з поліцією та СБУ, запевнив Андрій Гордєєв. Є запевнення, що ризики будуть перекриті, відзначив голова ОДА.

«Заходи будуть відпрацьовуватися посекундно, похвилинно з правоохоронними органами. Будуть відпрацьовані всі можливі сценарії... - відзначив Андрій Гордєєв.

Що стосується «картинок» для російських телеканалів, ми маємо спільно цього не допустити, - наголосив голова ОДА.

- Сьогодні країна переживає складні часи – ми стаємо на ноги. І ми не можемо допустити на такій болючій темі будь-яких провокацій», - відзначив Гордєєв.

Він звернувся до представників ветеранських організацій, до представників радикально налаштованих активістів з проханням проявити мудрість і закликав громадських активістів до співпраці з організаторами заходів та правоохоронними органами – щоб уникнути провокацій, діяти злагоджено.

За матеріалами Херсонської ОДА

Фото Георгій Бянов

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон