Благодатний вогонь подорожував Херсонщиною до Криму

Сьогодні, 1 травня голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв привітав зі святом Воскресіння Господнього українських військовослужбовців, які несуть службу на території Генічеського району та передав Благодатний вогонь українцям до Криму.

Благодатний вогонь, який вночі було доставлено з Єрусалиму літаком та передано на Херсонщину, разом з головою Херсонської облдержадміністрації Андрієм Гордєєвим вирушив до Генічеського району області.

На кордоні Херсонщини Святий вогонь передали військовим одного з підрозділів групи військ «Південь», який дислокується в Генічеському районі. Андрій Гордєєв, привітав захисників Батьківщини зі святом Воскресіння Господнього: «Цей Святий вогонь, як істинне Божественне світло. Він обов'язково допоможе нам у нашій боротьбі з ворогом. Впевнений. Ми переможемо!», – наголосив керівник Херсонщини.

Сьогодні ж голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв відвідав КПВВ «Чонгар» на кордоні Херсонщини, з метою передати українцям, які проживають в АР Крим Благодатний вогонь, який був привезений вночі з Єрусалиму.

На адміністративній межі Херсонщини та тимчасово окупованого півострова керівника області зустрічав архієпископ Сімферопольський та Кримський Климентій, якому було довірено місію доставити Святий вогонь на територію Криму: «Українці в Криму дуже чекали цей Святий вогонь, адже він є символом віри, миру та єдності», – зазначив архієпископ Климентій.

Представники української влади ініціювали подібну акцію, щоб ще раз наголосити на тому, що ми єдина країна – неподільна та незламна: «Цей вогонь є символом єдності України. Ми пам'ятаємо про українців, які залишилися жити у тимчасово окупованому Криму. Ми один народ, і живемо ми в одній країні – Україні», – наголосив керівник Херсонщини Андрій Гордєєв.

Тетяна СКОРОХОД

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон