Херсонський прикордонний загін інформує

Прикордонники Херсонського загону посилюють заходи по охороні державного кордону та адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Основним завданням на ділянці відповідальності загону є недопущенні проникнення на материкову частину України диверсійно - розвідувальних груп, переміщення засобів терору, зброї та боєприпасів, а також відповідно до компетенції проведення заходів з протидії браконьєрській діяльності.

Моніторинг акваторії Чорного моря, берегової смуги та внутрішніх водойм в межах контрольованих прикордонних районів здійснюється з пунктів технічного спостереження, дільничними інспекторами та прикордонними нарядами, у тому числі на прикордонних катерах. Також до несення служби активно залучаються і громадські формування з охорони державного кордону.

З початку року військовослужбовці Херсонського загону здійснили більше 20 виходів в море, припинили більше 75 адміністративних порушень, вилучили 48 незаконних засобів лову та майже 4 км сіток. Сума збитку державі від браконьєрської діяльності складає близько 60 тисяч гривень.

З метою збереження життя і здоров'я громадян, вихід на воду повинен здійснюватись з відкритих пунктів базування, на технічно справних плавзасобах, облаштованих засобами зв'язку, з обов'язковим сповіщенням прикордонних підрозділів. Такі правила дозволяють своєчасно реагувати на зміни в обстановці та у разі необхідності надати допомогу громадянам.

Державна прикордонна служба України попереджає про дотримання встановлених правил, визначених Постановою КМУ від 27 липня 1998 р. N 1147 «Про прикордонний режим» (зі змінами), а також наказом МВС України від 07.09.2015 № 1075.

Помічник начальника прикордонного загону -
начальник прес-служби
Іван Шевцов

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон