Полікультурне виховання в Херсоні

Нещодавно в НВО «Хабад» пройшов науково-практичний семінар для керівників громадських організацій і вчителів шкіл національних меншин.

Темою семінару було: «Полікультурне виховання як один із аспектів роботи закладу з формування соціокультурної компетентності учнів та вихованців в умовах освітнього акмеологічного простору».

На ньому були присутні: головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої освіти та інспекції навчальних закладів управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації В.Г. Порицький, завідувач сектора інноваційних технологій управління освіти Херсонської міської ради І.Г. Дойлідова, методист міського методичного кабінету при управлінні освіти Херсонської міської ради Л.А. Марковська, директори шкіл м. Миколаєва та м. Херсона, представники громадських організацій та учителі шкіл національних меншин Херсонщини.

До учасників семінару із привітальним словом звернувся директор навчального закладу І.І. Левін. Він ознайомив усіх присутніх із історією створення НВО «Хабад», пріоритетними напрямками роботи школи, підвів підсумки участі учнів в інтелектуальних змаганнях та конкурсах у
2015-2016 н.р.

Презентацію з теми семінару провела заступник директора з НВР, заслужений учитель України А.М. Луків. Вона наголосила на тому, що педагогічний колектив школи спрямовує всі зусилля на формування соціально-активної особистості, орієнтованої на громадянські, національно-етнічні та загальнолюдські цінності, на створення акмеологічного освітнього простору, у якому і вихованці дошкільного відділення, і учні школи зможуть розвивати особисті здібності й таланти, реалізувати життєві та соціокультурні компетентності.

Наукове підґрунтя для досліджуваного питання надала кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії і методики виховання КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради Л.В.Чумак

Власним досвідом роботи поділилися директор навчально-виховного комплексу №51 м. Херсона П.Ю. Осьмінін, директор Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №16 із вивченням мов національних меншин Л.В. Шалаєва та директор Миколаївської єврейської школи «Ор-Менахем» М.В. Кісловська.

У практичній частині семінару учасникам було запропоновано відвідати різноманітні заходи, які провели кращі вчителі та вихователі школи: бінарний урок (історія-зарубіжна література) з теми: «Велика катастрофа. Історія життя педагога, письменника, людини Януша Корчака» (учитель вищої категорії О.В. Майорихина та учитель І категорії Л.В. Чічкань), урок із традицій єврейського народу «Приватне життя. Етика приватності» (учитель вищої категорії Х.Н. Вольф), інтегроване заняття у старшій групі дошкільного відділення «Я і моя сім'я» (вихователь-методист Г.П. Паньшина).

У кінці семінару усі гості були запрошені до літературної вітальні "Я вибрала долю собі сама..." (Ліні Костенко присвячується), підготовленої учнями 8-11 класів під керівництвом заступника директора з виховної роботи М.Ф. Бергарт та вчителя української мови і літератури А.О. Лавриненко.

Підсумки семінару підвела завідувач науково-методичною лабораторією російської мови, зарубіжної літератури і національних меншин КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради О.І. Левандовська.

Георгій БЯНОВ
За матеріалами НВО "ХАБАД"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон