Олена Урсуленко вірить у краще життя в Херсоні

Херсонські депутати у листопаді минулого року прийняли присягу. І час підбити деякі, проміжні, підсумки роботи, - вважає секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко:

- Кожен день депутатського корпусу Херсонської міської ради був інтенсивним і напруженим. Більше свого часу місцеві обранці витрачали на депутатську діяльність, аніж займались власною справою і знаходились на робочих місцях.

І результати цієї роботи громадськість побачить вже незабаром. Депутатський корпус, оновлений на дві третини, хоче зламати одну з суспільних проблем, що залишилася у спадок від радянських часів: тоді, як і вже чверть століття незалежності, влада залишалась закритою, непрозорою, непідконтрольною суспільству. Отже, про результати...

Напередодні Нового року ми прийняли бюджет, в цілому. Ми розуміли, що від рішення залежить, як увійде в 2016-й громада Херсона. Але... Депутати не затвердили цільових програм. І лише тому, що хотіли їх досконально вивчити, не приймати по інерції формальні програми для «галочок» і звітностей, а – реальні, живі проекти, які розвиватимуть чи то молодіжний спорт, чи то – вкажуть загальну стратегію розвитку міста.

І перше, над чим працювали, і зараз робота не закінчена – моніторинг і аудит діяльності комунальних підприємств, яка викликає багато питань. На цьому я вже неодноразово наголошувала. Підприємства не повинні лише «освоювати» кошти з казни, а мати стратегію розвитку і починати самим приносити гроші в бюджет.

Оскільки питання не закрите, депутати приймуть рекомендації по кожному підприємству. Тих директорів, які виявляться неефективними менеджерами, рекомендуватимуть міському голові звільнити через професійну непридатність.

Всі депутати є успішними менеджерами – вони пройшли «школу життя» у побудові власної справи, роботі на керівних посадах в організаціях і установах міста, мають авторитет у своїх колективах, тому до їхніх висновків треба дослухатись.

І хоч минуло небагато часу роботи міськради 7-го скликання, але можу сказати, що кілька соціально важливих рішень, які вже прийняті, свідчать про серйозність підходів до депутатської діяльності – без політичної риторики і власних амбіцій.

Ми вивчатимемо досвід органів місцевого самоврядування інших міст, в планах – семінари, тренінги, аби врешті створити умови комфортного проживання для всіх жителів Херсона і розробити свою стратегію розвитку рідного міста.

Депутатська робота займає практично весь мій час, перший місяць роботи на посаді секретаря міської ради був напруженим через щільний графік. Але жодного разу я не пошкодувала про обраний шлях.

Я вірю в те, що разом з депутатським корпусом ми багато чого зробимо і змінимо на краще життя в Херсоні, - впевнено заявила секретар Херсонської міської ради Олена УРСУЛЕНКО.

Фото Генадія Кабаченко

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон