Військовослужбовців на Херсонщині перевірятимуть на тверезість

Військовослужбовців з частин, дислокованих на території Херсонщини, перевірятимуть на тверезість.

Через випадки «п'яних» самострілів, втрат військової техніки та зброї, бійок мобілізованих із іншими солдатами та цивільними, які загрозливо почастішали (читайте «Голос України» від 26 січня цього року), терпець у місцевої громади урвався остаточно.

Мешканці сусідніх із Кримом районів області вже створюють дружини самооборони для вгамування пияків у камуфляжах. А голова Херсонської облради Андрій Путілов узагалі запропонував виділити з обласного бюджету кошти для виїзних медичних обстежень армійців на вміст алкоголю у крові безпосередньо у місцях дислокації їх частин. Адже обслуговування солдат та офіцерів у райлікарнях також оплачують за рахунок обласної скарбнички, то чом би не фінансувати й додаткову «польову діагностику»?

Причому проводити такі обстеження збираються без попередження, аби турботливі батьки-командири не встигли сховати «жертв зеленого змія» по криївках, як це зазвичай буває під час планових інспекцій. Втім, у зональному відділі військової служби правопорядку обіцяють ще й штрафувати виявлених порушників військової дисципліни. Отримавши замість семи тисяч гривень на місяць з урахуванням штрафних санкцій рівно у сім разів менше, пияки хоч-не-хоч замисляться: чи варта цього пляшка випитої на службі горілки?

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон